מתכוננים לערב נפלא עם חברים בבית? הציעו להם סנגריה חמה פרי ידכם! לצד ארוחת הערב, במסיבת ריקודים או ערב קריוקי או ביום סגרירי במיוחד המשקה הנפלא מחמם ומעניק את התחושה כי הכנתם דבר מה מיוחד פרי ידכם. למי שאינו מכיר את הסנגריה הכנו עבורכם מדריך קצר עם מספר מתכונים וקצת היסטוריה.
מה זו סנגריה?
המילה “סנגריה” לקוחה דווקא מעולם מושגים אחר לגמרי, המזכיר משקה אדמדם נוסף (הבלאדי-מרי). בתרגום מספרדית מתקבל הפירוש “מדמם”. את המשקה הגישו במקור בגרסתו המצוננת כתחליף למיץ המשלב יין אדום ופירות שונים. יש שישוו משקה זה לקינוח “קומפוט” בגרסה אלכוהולית.
כיום ה”סנגריה” זוכה דווקא לאהדה רבה ברחבי העולם בגרסתה החמימה. כאשר המשקה מבושל לזמן קצר ותכולת הפרי משתלבת במשקה. מי שאינו אוהב את הפירות עצמם בכוס ההגשה נוהג לסנן את הסנגריה ולהשתמש אך ורק בחלק הנוזלי שבה. את השאריות אפשר למחזר – להוסיף את הפירות לכיסוי פאי פירות אלכוהולי וטעים.
מתכונים לסנגריה
מקבץ פירות:
המתכונים השונים לסנגריה מזכירים מאד זה את זה. השינוי היחידי שנגלה ביניהם הוא סוג היין, סוגי הפירות והתבלינים המשמשים להעצמת טעמי הפירות. נתחיל במתכון הראשון המבוסס על יין אדום תפוחים, אגסים ותפוזים.
איך מתחילים:
הכינו תערובת של שתי כוסות מלאות פירות חתוכים לקוביות המורכבת מחלק או כל הפירות הבאים (יש לכסות אותה):
- אגסים
- תפוחים
- תפוזים
- דובדבנים
ערבבו בסיר בגודל בינוני בקבוק שלם של יין אדום עם מיץ מלימון אחד, כפית תמצית וניל וכפית של כוכבי אניס. המתינו מעט עם הוספת הפירות לקראת סוף תהליך הבישול. הניחו ליין ולתבלינים להתמזג זה עם זה באמצעות בישול על אש נמוכה במשך 20 דקות. הוסיפו שלושת רבעי כוס סוכר לבן לאט והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו את הפירות והניחו להם להשתלב עם הטעמים הנפלאים שבסיר למשך רבע שעה נוספת. זה הזמן לטעום את הסנגריה בזהירות. אם צריך, הוסיפו תבלינים נוספים וכן מעט מים (כוס מים אחת – לא יותר) על מנת להפוך את המשקה הנפלא לדליל יותר.
סנגריית תפוחים
יש המעדיפים את הסנגריה דומה ככל האפשר לסיידר תפוחים עם יין. למתכון זה נמליץ להוסיף יינות איכותיים שיהפכו את המשקה לחגיגה נפלאה בפה. על מנת להכין את סנגריית התפוחים יש להשתמש ב:
- רבע כוס קינמון טחון
- 4 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות
- כוס סוכר
- מקלות קינמון לקישוט
- בקבוק יין אדום
בדומה למתכון הקודם מתחילים מחימום היין והקינמון כאשר את הסוכר יש להוסיף לאט ובזהירות על אש נמוכה. לאחר כרגע שעה אפשר להתחיל להוסיף את התפוחים. איננו מעוניינים שהם יתרככו מדי ולכן כבר אחרי 10 דקות נתחיל להסיר אותם מהאש. בהגשה נעטר כל אחת מהכוסות במקל קינמון מרשים.
הגשה יצירתית במיוחד לסנגריה
כאשר מגישים סנגריה חמה הנטייה היא להתייחס לכוס כמשקה מהפיל כמו קפה או תה. אך זכרו כי למעשה מדובר בפונץ’ חם. לכן, אפשר להוסיף לכוס עצמה מתיקות. טבלו את שפת הכוס בצלחת מלאה מים ולאחר מכן בצלחת מלאה סוכר. פתיתי הסוכר ידבקו לשפת הכוס ויעניקו מראה זוהר יותר למשקה.
מתי כדאי לשתות סנגריה חמה?
ימי הקיץ הלוהטים אינם הזמן הנכון ליהנות מהסנגריה. לעומת זאת, כאשר יושבים עם חברים ביום חורף קר במיוחד הסנגריה מסוגלת לחמם את הגוף ואת הנשמה. נסו לשלב מספר סוגים של סנגריות עשויים מיינות שונים, משילוב שונה של פירות והוסיפו לצד המשקה גם מספר חטיפי שוקולד קטנים שיהפכו את הערב הזה למושלם.
אל תפחדו לנסות דברים חדשים. שחקו עם הטעמים באמצעות הוספת כמות שונה של קנמון או לימון, הוספת וניל או שילוב של פירות אקזוטיים בסנגריה דוגמת לי’צי ומנגו. אמנם, המשקה החם מנטרל מעט את המתיקות של פירות אלה אך מסוגל להעניק למשקה טעמים נוספים שמתגלים לאחר כל לגימה.
לסיכום, בחורף אין כמו משקה חם ומהביל, אך אינכם חייבים לוותר על ההנאה שבשתייה משקאות אלכוהוליים. שלבו באמצעות הסנגריה את החמימות הנעימה של כוס התה עם התחושה המדגדגת שבשתיית יינות איכותיים ותגלו כי כל מפגש חברים מקרי הופך להיות תירוף נפלא לגשת למטבח ולהכין עוד סיר של סנגריה.