אלו בשרים מתאימים לשימוש במעשנת
בשנים עברו נהגו לעשן את נתחי הבשר על ווי תלייה שהיו מעל אח עצים או על מוטות מיוחדים אותם מתחו מעל המדורה. כיום העולם השתנה מאוד בכל התחומים וגם בתחום הכנת הבשר יש לנו את גריל הפחמים וגם את הגריל החשמלי. בדומה לאלו ישנה גם המעשנת הפועלת על גחלים והמעשנת הפועלת באמצעות החשמל.
בשרים המתאימים לשימוש במעשנת
בשרים רבים עשויים להתאים לשימוש ולהכנה באמצעות המעשנת. כמו למשל אסאדו, אנטריקוט, חזה בקר, סינטה, חזה אווז, חזה הודו ועוד. הסוד הוא בשימוש הנכון ובהכנה הנכונה של הבשר. בשר כזה אינו צורך תיבול מושקע ומורכב. עם מספר תבליני בסיסיים וידע כיצד להכין נכון את הבשר מתקבל מעדן חלומי.
מכינים בשר באמצעות המעשנת
השמרנים שביננו עדיין לא מכירים משהו נוסף מעבר לסטייקים ולהמבורגרים, אך אנשים שכן פתוחים לשינויים ומתעניינים בחידושים שהעולם הגדול מציע, נחשפו זה מכבר כי קיימים טרנדים נוספים ועולמות מדהימים של בשרים מיוחדים. ברחבי העולם הגדול כמו בארצות הברית, בדרום אפריקה וגם בדרום אמריקה מכירים כבר מזמן את שיטת ההכנה של הבשר באמצעות עישון. הטיפול בבשר נעשה בעיקרון על בסיס של צלייה ארוכה ואיטית והיא מוציאה מהבשר ומהנתחים את מקסימום הטעם ומשאירה את הבשר רך ועסיסי במיוחד.
בזכות המעשנת אפשר להמשיך ליהנות מבשר גם כשהוא עולה יקר
מחירי הבשר אינם זולים היום כלל וכלל כאשר המחירים של הנתחים היוקרתיים עולים כל העת בהתמדה כאילו ואנחנו כולנו מסוגלים להרשות לעצמנו ללעוס זהב. בשיטה של הכנת הבשר על ידי המעשנת ניתן ליהנות מבשרים פחות יקרים ויוקרתיים ועדיין ליהנות מטעמים מופלאים ועשירים במיוחד בזכות אופן הטיפול וההכנה של הבשר המעושן. כך למשל ניתן להשתמש אפילו בעוף הרגיל ולקבל מעדן מלכים ממש וכל זאת מבלי לקרוע את הכיס.
מסעדות רבות מציעות לנו היום את הבשרים אותם הם מכינים על גבי המעשנת וניתן לראות כי אפילו השמרנים שביננו יוצאים מהריבוע ומעיזים לטעום את הבשרים הללו.
התלהבתם מהבשר המעושן? אתם יכולים לרכוש בעצמכם מעשנת כזו וליהנות מבשר מעושן אותו תוכלו להכין בעצמכם בגינה ולהפיק מנות מדהימות וטעימות במיוחד.
המעשנת הביתית איכותית במיוחד והיא עמידה עד ל600 מעלות חום והיא מפיקה בשרים טעימים ומיוחדים.