המלצות על קינוחים לפסח
חג הפסח מעמיד בפנינו מגבלות קולינריות, ובין ניקיון אחד למשנהו כבר מתחילות להתרוצץ בראשנו מחשבות בנוגע לתפריט החג. בכל הקשור לגזרת המתוקים והקינוחים, פסח אינו נופל בטעמיו משאר ימות השנה. הנה מספר מתכוני קינוחים לפסח שיגרמו לכם לרוץ להכשיר את המטבח ולהתחיל לאפות.
- עוגת שוקולד לפסח
עוגה שוקולד בסיסית, טעימה, רכה וקלה מאוד להכנה.
גודל תבנית: תבנית 24
מצרכים לבסיס העוגה
4 ביצים
¾ כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס אבקת שוקו
¼ כוס קמח מצה
כוס קמח תופח כשר לפסח
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
מצרכים לקרם השוקולד
0.5 חבילת שמנת מתוקה
חבילת שוקולד מריר
אופן ההכנה
- בקערה הראשונה יש לטרוף סוכר, ביצים ושמן ולאחר מכן להוסיף מיץ תפוזים.
- בקערה השניה, יש לערבב את שאר המצרכים היבשים מקבוצת המצרכים לבסיס העוגה. לאחר מכן יש לאחד את שתי הקערות ולבחוש היטב.
- משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
- בחום בינוני (185 מעלות), אופים את העוגה כ-45 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שהוכנס לתוכה יוצא יבש.
- ממיסים שוקולד ושמנת, מערבבים ליצירת קרם אחיד ויוצקים על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
- עוגת שכבות
עוגת שכבות מרשימה שמשדרגת את נושא הקינוחים לפסח, העוגה מורכבת מבסיס קוקוס, משכבת מוס קפוצ’ינו מפנקת ומגנאש שוקולד לציפוי.
גודל תבנית: תבנית 24
מצרכים לבסיס העוגה
5 חלבוני ביצה
כוס סוכר
כוס קוקוס
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
מצרכים למוס השוקולד
200 גרם שוקולד מריר
כף אבקת אינסטנטפודינג בטעם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה / ריצ’
מצרכים למוס הקפוצ’ינו
1 מיכל שמנת מתוקה / ריצ’
אינסטנטפודינג בטעם וניל
כוס חלב / חלב סויה
כפית אבקת נס קפה
מצרכים לגנאש לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
150 מ”ל שמנת מתוקה / ריצ’
אופן ההכנה
- מקציפים חלבונים וסוכר עד ליצירת קצף יציב. מערבבים אינסטנט פודינג בטעםוניל וקוקוס ומקפלים אל תוך קצף החלבונים.
- בחום בינוני, 180 מעלות, אופים כ-30 דקות. לאחר האפייה, מוציאים ומצננים.
- ממיסים את השוקולד, מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנטפודינג בטעםוניל ומקפלים את השוקולד אל תוך הקצפת.
- מורחים את מוס השוקולד על בסיס הקוקוס ומקפיאים למשך שעה.
- מקציפים שמנת מתוקה, חלב, נס קפה ואינסטנטפודינג בטעםוניל עד שמתקבל קרם יציב. מורחים על שכבת השוקולד ומקפיאים למשך שעה.
- מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. יש לערבב לתערובת אחידה וליצוקאת התוצר המתקבל על שכבת מוס הקפוצ’ינו.
- מקפיאים את העוגה למשך מספר שעות, ומכניסים למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
- עוגת תפוחים
עוגת תפוחים קלה מאוד להכנה, אוורירית, מתוקה ואביבית במיוחד.
גודל תבנית: אינגליש קייק
מצרכים
2 ביצים
2 תפוחים קלופים לקוביות
¾ כוס סוכר
כפית קינמון
½ כוס שמן
¾ כוס קמח תופח לפסח
¼ כוס קמח מצה
כפית אבקת אפיה
מעט מלח
אופן ההכנה
- מערבבים את התפוחים עם הקינמון, טורפים ביצים וסוכר, מאחדים עם התפוחים ומוסיפים את שאר המצרכים.
- אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.