הפיכתו של העולם לכפר גלובלי הביאה לארץ המון דברים טובים מהמזרח הרחוק: מוצרי אלקטרוניקה איכותיים של מיטב החברות הקוריאניות, העקרונות החכמים של הרפואה הסינית, הודו תרמה את היוגה ואת הטנטרה, ואילו יפן מספקת לחך שלנו תענוגות קולינריים ייחודיים.
המטבח היפני מבוסס על חומרי גלם עונתיים, הגשה מוקפדת, מינימליזם בריא ואסתטי להפליא ורכיבים איכותיים שיוצרים שילובים מפתיעים – ובהתאם אין פלא שהמסעדות היפניות הפכו פופולריות מאוד בארץ.
כל הטוב שיש בים
יפן, כידוע, היא אי, ובהתאם התפריט במסעדות היפניות יהיה מבוסס על מה שיש בים, לרוב עם התאמות קלות לטעם הישראלי ובעצם יצירת פיוז’ן ייחודי.
באופן טבעי תמצאו בכל מסעדה יפנית סושי על סוגיו השונים ועם מבחר דגים ובפרט סלמון, טונה, לוקוס ועוד; סלטים המבוססים על פירות ים שונים ובהם שרימפס; מנות המבוססות על אטריות בצורת הכנה יפנית; מנות עיקריות שגם בהן מורגש מאוד ים (סיירו דניס, מנה של שרימפס, צדפות ועוד, וכו’); וגם קוקטיילים משמחים כגון וויסקי יוזו – וויסקי אירי משובח, מנגו, יוזו וליים טרי.
גם לצמחונים ולטבעונים
אמנם התפריט של המסעדות היפניות מבוסס כאמור על מה שמוצא מן הים, אולם גם הצמחונים והטבעונים, שמספרם הולך וגדל בשנים האחרונות, ימצאו מבחר לא קטן של מנות שמאפשר גם להם ליהנות מהארוחה.
דוגמאות למנות צמחוניות: רול אינסייד אאוט של בטטה טמפורה, טמאגו, מלפפון וקמפיו, עטוף באבוקדו; פיריקארה (טופו משי עם פולי סויה, עגבניות שרי, פילה של חציל ובצל ירוק) וסיירו מושי VEG (טופו משי, אספרגוס, קלחי תירס, פולי סויה, פילה של חציל, אינארי של טמאגו, פטרית שיטאקה, פונזו).
דוגמאות למנות טבעוניות שמציעה מסעדה יפנית: ראמן מיסו, סלט אצות ים ואטריות זכוכית, גיוזה ללא בקר או שרימפס, וקיניקו כמהין ואספרגוס.
מה עוד מאפיין מסעדה יפנית?
מסעדה יפנית מציעה הרבה יותר ממאכלים מעולים – למעשה כל ביקור במסעדה שכזו הוא חוויה הוליסטית מענגת במיוחד.
האירוח הוא תמיד לבבי ומאיר פנים ובה בעת מוקפד במיוחד, כיאה למסעדה שמביאה לארץ את התרבות היפנית שאמונה על טקסיות וכבוד רב לזולת. בנוסף ההגשה של המנות השונות מתאפיינת אף היא תמיד במקוריות וייחודיות, וברוב המקרים גם העיצוב יהיה ברוח המזרח הרחוק והאסתטיקה היפנית המפורסמת ויספק תפאורה מלטפת בדרך לחוויה מושלמת.