לומדים לבשל כמו בקייטרינג
כל מי שאוהב לבשל רוצה לדעת כיצד אפשר להכין אוכל טוב, מגוון, והרבה ממנו, ובעצם לבשל בביטחון מתוך הידיעה כי לא מדובר בהימור, אלא בניסיון וידע שמתגבשים לכדי מנות טעימות ומהנות, לכם ולכל האורחים, ממש כמו בקייטרינג.
אם אתם אוהבים לארח, או פשוט נקראים לבשל כי אתם הטובים ביותר מבין החברים והמשפחה, הרי שלדעת לבשל כמו בקייטרינג יכול לאפשר לכם להגדיל עוד ועוד את נפח הארוחה מבלי לחשוש לירידה באיכות, וכך לבשל בנינוחות ובקלות תוך שאתם יודעים כי לא יחסר אוכל, ולכולם יהיה טעים, ממש כאילו בישלתם באופן אישי לכל אורח ואורח.
אז מה חשוב לזכור בבישול כמו בקייטרינג?
סירים גדולים ומחבתות גדולות, כלי אפייה גדולים ושאר המיכלים לבישול כפי שמשתמשים בעולם הקייטרינג נוטים לייצר מצב בו חלק מהמזון לא עשוי עד תום, שכן גוף החימום לא מגיע לכל חלקי הסיר או מגש האפייה.
לכן, כשאתם מבשלים מנות גדולות להרבה אנשים, יש לערבב יותר, ולדאוג כי החום יגיע לכל חלקי המנה באופן שווה, וזאת על-ידי שימוש בגופי חימום מקצועיים יותר, או בסירים מוגבהים על רשת, כך שהאש מתפזרת בצורה טובה יותר.
דבר נוסף הוא אובדן הטעמים, דבר המתרחש בבישול במנות גדולות אצל אלו שלא זוכרים כי לעיתים הפרופורציות לא קלות לאיזון במעבר מהמחבת הקטנה לווק הענק. לא מדובר במדע, אלא במשהו רגשי-תחושתי, ויש לזכור כי כשמגדילים פי שניים את גודל הסיר, כדאי להגדיל פי שניים פלוס את כמות התבלינים, כדי שהמנה תשמור על טעמה המוכר.
הזדמנות לאמנות
בישול לכלים גדולים מאפשר הגשה מסוג שונה, והזדמנות לאמנות מרשימה. הסיבה היא שגודל תופס את העין, והיכולת לשחק עם המנות, הצבעים והמרקמים כשעובדים עם כלים גדולים ומנות גדולות עולה.
רוב האנשים לא זוכים לבקר ולסעוד במטבחי היוקרה והפאר בעולם, וכך לא זוכים לראות את האמנות המרהיבה של עיצוב הצלחות והמנות פנים מול פנים, אלא אולי על גבי הרשת. מן העבר השני, רובינו ביקרנו באירועים אינספור בהם הוגשו מנות שבושלו בחברות הסעדה שונות.
קחו השראה ממנות אלו, מנפו את היופי והסטייל, וקבלו השראה מתמונות של מזון באינטרנט, כדי ליצור את המנות הגדולות, היפות והטעימות ביותר שלכם.