אוכלכללימסעדותמסעדות מומלצות

ברומא תאכל כמו רומאי

המטבח הרומאי אינו נחשב למטבח אנין במיוחד. ההיפך הוא הנכון, המאכלים הרומאיים המסורתיים נתפסים כמאכלים פשוטים למדי. מטבח זה מבוסס על מרכיבים עונתיים מקומיים וטריים, כדוגמת הארטישוק בעונת האביב, עלי הרוקט והאנדיב בתקופת הקיץ והפטריות הטריות בסתיו. המטבח הרומאי המסורתי עושה שימוש תכוף בנתחי בשר שנחשבים לזולים יחסית, כדוגמת חלקים פנימיים שונים של בקר. נתחים אלה מתבשלים באיטיות ביחד עם תבליני העונה ופלפל צ’ילי חריף והתוצאה היא תבשילי קדרה מהבילים, ששומרים על טעמו המובהק של הבשר. הפסטה, על צורותיה השונות וגבינת הפקורינו, העשויה מחלב כבשים, אף הן מאפיינים בולטים של המטבח המסורתי של רומא. אף שאינו נחשב למתוחכם, המטבח הרומאי ידוע כמטבח בעל מסורת ואופי, הזוכה לפופולאריות רבה באזורים רבים באיטליה ובקרב התיירים הרבים הפוקדים את העיר.

הנה חמישה מתכונים אהובים במיוחד מהמטבח הרומאי המסורתי:

  1. Carciofi alla Giudia (ארטישוק בנוסח יהודי)

מנה זו, שהיא מאכל יהודי מסורתי של יהודי רומא, היא תרומתם של בני עמנו למטבח הרומאי. מדובר בלבבות ארטישוק מטוגנים בשמן זית טיגון עמוק – מנה פשוטה בתכלית הפשטות שכל קסמה טמון בטעמו הנפלא של הארטישוק. באביב, כאשר שווקי העיר מלאים בארטישוק, מנה זו מככבת במרבית המסעדות ברומא.

  1. Suppli di Riso (כדורי אורז מטוגנים)

כדורי אורז מטוגנים וממולאים בגבינת מוצרלה. מנת פתיחה נהדרת, שיכולה בקלות להפוך גם למנה של נשנושים בין הארוחות. המנה זכתה לכינוי הפופולארי Suppli al telefono, שפירושו קציצות בטלפון בתרגום חופשי, שכן נגיסה בכדור האורז החם מחלצת ממנו חוטים ארוכים של מוצרלה, שמזכירים לרומאים את חוטי הטלפון הארוכים של פעם.

  1. Gnocchi alla Romana (ניוקי בנוסח רומאי)

ניוקי מתקשר אצלנו לתפוחי אדמה, אבל במטבח הרומאי המסורתי הניוקי עשוי לרוב מסולת. ל- Gnocchi alla  Romana מראה מעט שונה מהניוקי שאנו מכירים. מדובר בכופתאות פחוסות מעט שמשודכות לרוטב עגבניות חם או פשוט לחמאה מותכת. דוגמה קלאסית לבישול פשוט וטעים.

  1. Coda alla Vaccinara (תבשיל בקר רומאי)

תבשיל בקר בבישול איטי, העשוי מנתחים של הבשר הקרוב לזנב, ירקות, תבלינים ורוטב עגבניות. תבשיל עם טעם חזק של בקר, מצוין לארוחות חורפיות אך גם לערבים קרירים של סתיו.

  1. Torta di Ricotta (עוגת ריקוטה)

שילוב מוצלח במיוחד של בצק קלתית, גבינת ריקוטה, יין מרסאלה מתוק ונגיעות רעננות של לימון. עוגת גבינה בנוסח רומא, שהיא תרומה רומאית מתוקה ואהובה במיוחד למטבח האיטלקי המסורתי.

בתיאבון !

* המאמר מוגש לכם באדיבות רומא בסט – רומא למטייל.

מאמרים קשורים

Check Also
Close
Close
Close