אוכלאוכל בריאבישוליםכללי

הקריטריונים של שמן זית איכותי

כיום ניתן למצוא על מדפי הסופר השונים מגוון רחב של שמנים שונים, וביניהם סוגים רבים של שמן זית. יחד עם זאת, בין הסוגים הללו קיימים גם שמני זית איכותיים וטובים, וגם שמנים מזויפים או בדרגת איכות נמוכה. לכן, בכדי לרכוש שמן איכותי וטוב, כדאי להכיר את הקריטריונים החשובים אשר משפיעים על מידת האיכות של שמן הזית, ועל רמת ההנאה שתהיה לכם כתוצאה משימוש בשמן זה. לצורך כך הכנו עבורכם מילון מונחים קצר שיאפשר לכם לדעת יותר על עולם השמן ובפעם הבאה שאתם מגיעים אל הסופר, לבצע בחירה טובה יותר.

  • שמן זית כתית – מונח זה מתאר את תהליך הפקת השמש מהעיסה של הזיתים בעזרת דחיסה של הזיתים בלבד. הליך זה הינו הליך מכני טבעי ובו לא מתווספים חומרים כימיים שונים המשפיעים על השמן.
  • כבישה קרה – בשיטה זו מפיקים את השמן בעזרת דחיסה של הזיתים והידוק שלהם בלחץ. כבישה זו מבוצעת בטמפרטורה שלא עולה על 35 מעלות, במידה והטמפרטורה תהיה גבוה יותר, החימום יפגע בשמן וברמת האיכות שלו.
  • דרגות איכות – בכדי להבדיל בין שמן זית איכותי יותר לשמן זית פחות איכותי, ניתן למצוא 3 דרגות איכות המצוינות על האריזה:

–  כתית מעולה – EXTRA VIRGIN שמן באיכות הגבוהה ביותר, בעל חומציות בשיעור של 1% .

–  כתית משובח – Fine VIRGIN בעל חומציות בשיעור של עד 2%.

–  כתית (רגיל) ORDINARY בעל חומציות בשיעור של עד 3.3%

  • טעם וצבע – הצבע של שמן מושפע בעיקר מהזיתים בהם נעשה שימוש בזמן הפקת השמן, ככל שהזיתים בהם ישתמשו יהיו שחורים יותר, צבע השמן יהיה בהיר יותר וצהבהב. חשוב לדעת כי צבע זה לא מעיד על איכות השמן ואין לבחור רק על פי הצבע של השמן.
  • ערבוב שמנים – ישנם מקרים בהם מערבבים סוגים שונים של שמנים בכדי לאזן את הטעמים. במידה ומערבבים שמן כתית עם שמן בכבישה קרה, הדבר לא פוגע באיכות השמן ומשפיע רק על הטעם, אך במידה ומערבבים שמן צמחי, הדבר יכול לפגום בו בצורה משמעותית.

 

Tags

מאמרים קשורים

Close
Close