אביב הגיע, פסח בא ואיתו יגיעו גם המתכונים שעוברים מדור לדור ותמיד נמצאים שם בתקופת החג. חג הפסח אומנם מונע מאיתנו לאכול חמץ אך הוא בהחלט מאפשר לנו לפתוח את המחשבה שלנו למאכלים אחרים ומתכונים שכנראה לא היו נולדים ללא האיסור על אכילת חמץ. הרבה מאוד פעמים ניתן לשמוע את הטענה שבפסח אין מה לאכול, אבל אם תשאלו אנשים שאוהבים לבשל ויודעים לחשוב מחוץ לקופסא הם פשוט לא יסכימו איתכם. קניידלכים, עוגות שוקולד המשלבות מצות, גפילטפיש, חריימה, תפוחי אדמה ועוד הם רק חלק מהמתכונים שיהיו בכל שולחן סדר בישראל.
גם בפסח יש מה לאכול- אוכל לליל הסדר
אם אתם לחוצים לקראת ליל הסדר בגלל האוכל אז כדאי שתרגיעו את החששות שלכם. נהוג לחשוב שבגלל שאסור לאכול חמץ אז העושר של המאכלים על השולחן מצטמצם אך זו טעות לחשוב כך. בשרים, תפו”א, סלטים, דברי מתיקה ועוד אינם מצריכים בכלל התעסקות עם קמח ולכן אין חשש למאכלים לא כשרים. בליל הסדר האוכל הוא תמיד בשפע ותמיד מצליחים לחשוב על המתכונים שמלווים אותנו לאורך השנים. אז נכון, לא קל להסתדר 7 ימים שלמים בלי לחם אבל התחלופות בהחלט ראויות. אוכל לליל הסדר בימינו גם כולל לחמניות או פיתות כשרות לפסח ולכן הבעיה הרבה פחות חמורה ממה שהיה בעבר. חג פסח הוא אחד החגים החשובים ביותר במסורת היהודית וכמו בכל חג חשוב, גם בו האוכל לליל הסדר מגיע לכמויות אדירות. העובדה שאין חמץ דווקא מטיבה עם הזללנים שכן לחם ופיתוח ממלאות את הבטן כבר בהתחלה ולא משאירות מקום למתכונים המיוחדים באמת.
הדגים- כל אחד והעדה שלו
אם אתם אוכלים חריימה אז כנראה שהמשפחה שלהם מגיעה מעדות המזרח ואם אתם אוכלים גפילטפיש אז סביר להניח שסבא וסבתא שלכם עלו מאירופה. שני הדגים טעימים מאוד אך כמובן שהם שונים בתכלית. החריימה הוא דג חריף ומלא שמן ואילו הגפילטפיש הוא דג מתוק. אין כאן דג טעים ולא טעים, הכל שאלה של טעם וכמובן שלהרגל שלכם יש השפעה גדולה. חריימה נהוג לאכול עם לחמניות כשרות לפסח שמוסיפות המון להנאה מהדג. לגפילטפיש נהוג להוסיף גזר שמצנן מעט את המתיקות. כמובן שרבים נוהגים לאכול את הדג המתוק גם עם חזרת שם היא מאזנת את הטעם.
צלי בקר עם פטריות- המתכון המלא
בשל העובדה שאסור לאכול חמץ הישראלים בפסח אוהבים לאכול הרבה מאוד בשר. אוכל לליל הסדר כולל כמובן גם בשר ואחד הסוגים החביבים ביותר הוא הצלי בקר שאותו ניתן להכין עם מספר תוספות. את הצלי בקר מכינים עם גזר, סלרי, פטרוזיליה, בצל, עלי דפנה, פלפל ומעט שמן. כמובן שלאחר ההכנה יש להוסיף את הפטריות ובהחלט מדובר באחד המתכונים החביבים ביותר לפסח הקרוב. אוכל לליל הסדר יכול להיות מאוד טעים אם מכינים את האוכל הנכון, גם אם יש הגבלות בבישול בשל האיסור לאכול חמץ.