פסטרמות טעימות – אתם שאלתם אנחנו ממליצים
את הפסטרמות נדמה שלא צריך להציג. כמעט בכל מקרר של משפחה בישראל יש לפחות חבילת פסטרמה אחת באופן קבוע, המספקת מנת חלבון טעימה שאותה אפשר להכניס לכריך או לשלב במתכונים אחרים. וכמו תחומים אחרים בענף המזון, גם עולם הפסטרמות משתנה ומציע מוצרים חדשים מעת לעת, כאשר מקום של כבוד יש לפסטרמות מנתח שלם. מדובר בפסטרמות המציעות מספר יתרונות ומגיעות בשלל טעמים מצוינים כמו פסטרמה מקורמלת בדבש, פסטרמה מקסיקנית, פסטרמה מהגריל, וכדומה.
כמה יתרונות של פסטרמות מנתח שלם
קודם כל, כדאי ליהנות מהיתרונות של המוצרים מנתח שלם, כמו פסטרמה אווז, כדאי לבחור במוצרים של חברה הידועה בהחמרה מבחינת תנאי הגידול ואי שימוש באנטיביוטיקה. במידה ובחרתם חברה טובה ומובילה, תוכלו ליהנות מכמה יתרונות של פסטרמה מנתח שלם, שבניגוד לנקניקים אחרים אינה מופקת מכמה מקורות של בשרים. כאן מדובר בפיסת פסטרמה המגיעה ממקור אחד, ידוע ושלם, שלא עבר תהליכים שונים של עיבוד ולכן נשמרים ערכי התזונה הקיימים בו בצורה הטובה ביותר.
מבחינת ערכי התזונה, חשוב לדעת כי פסטרמה מנתח שלם הינה דלת שומן, כלומר יש בה רק שני אחוזים שומן, ולכן פיסת פסטרמה כזו טובה גם למי שמעוניין לשמור על המשקל ומעדיף תזונה דלה בשומן. מצד שני, כל מנה של מאה גרם פסטרמה מכילה ערכי תזונה כגון שמונה עשרה גרם חלבון, וגם אבץ, ברזל, ויטמיני B ועוד. כל זאת, ללא רכיבים שעלולים להזיק לבריאות כגון תוספים לשיפור ושימור הטעם, מונוסודיום גלוטמט, שומן טרנס וכדומה, וכאמור ללא אנטיביוטיקה. אך שוב, כל עוד בוחרים במוצר של חברה מוערכת ורצינית.
טעמים נפלאים של פסטרמות
אם כן, עם הפסטרמות ניתן להכין שורה ארוכה של כריכים משביעים, שבהחלט יכולים גם בריאים ומזינים, בין אם לארוחת בוקר, צהריים, לבית הספר, לעבודה וכדומה. את הכריכים ניתן להכין בתוך בגטים, לחמניות, פיתות ולחמים משלל סוגי קמחים, כאשר עדיף כמובן קמח מלא. אפשר להוסיף לכריכים שלל מילויים וממרחים כגון פסטו או חריף, טחינה או מיונז, פרוסות של מלפפון חמוץ, זיתים, עגבניות וכן הלאה. בתוך כך, אפשר לבחור מתול שלל פסטרמות בהתאם להעדפות האישיות, כמו פסטרמה בטעם מקסיקני חריף, מקורמלת בדבש, בטעם מעשנה, אווז וכן הלאה, ולהוסיף כמובן הרבה תיבולים.
אגב, פסטרמות לא רק מתאימות לכריכים אלא גם למנות רבות נוספות, כגון הקפצה של רצועות או קוביות בווק עם נודלס וירקות, או הוספה לתוך סלטים, לפסטה, לאורז, לשקשוקה ועוד.