להכין שניצלים לפסח כשרים וטעימים
חג הפסח מביא עימו מגוון מאכלים ייחודיים למועד נטול החמץ, לצד מאכלים שניאלץ לוותר עליהם ולחכות שישובו. אולם את חלק ממנות החמץ ניתן להסב ולהפוך לכשרות לפסח באופן שיענה על רוח ומצוות החג. בין המאכלים שבהחלט ניתן להתאים יש מקום של כבוד לשניצלים, אשר בימי חול נכין אותם עם פירורי לחם שיוחלפו בפסח בקמח מצות. לפניכם מתכון מנצח להכנת שניצלים טעימים כשרים לפסח מצופים בקמח מצות ושומשום, שכולם יאהבו כולל הקטנים במשפחה.
מצרכים נדרשים להכנת שניצלים בפסח
למעשה הכנת שניצלים לפסח מאוד דומה להכנה של שניצלים רגילים, מלבד שינוי במרכיבי הציפוי שלהם. להכנת שניצלים יש צורך בקילו חזה עוף טרי ואיכותי, עדיף ללא אנטיביוטיקה והורמונים, כפי שמציעים לכם בחברת עוף טוב. כמו כן להכנת השניצלים הכינו שתי ביצים, כפית שטוחה של מלח, חצי כפית של פלפל, כפית של פפריקה, חצי כפית חרדל, חצי לימון סחוט, חצי כוס שמן קנולה, כוס וחצי קמח מצות ושתי כפות שומשום.
הכנת השניצלים עצמם
אחרי שאספתם את כל המצרכים הנחוצים להכנת השניצלים, פרסו את חזה העוף לנתחים בגדול ועובי מועדף, בין אם אתם אוהבים שניצלים עבים וגדולים, דקים וגדולים, קטנים ועבים או קטנים ודקים. כמובן שאופן הפריסה משפיע על כמות השניצלים שתקבלו. כעת שטפו היטב את השניצלים הפרוסים וסננו מהם את המים.
בקערה ערבבו את מיץ הלימון הסחוט יחד עם שתי ביצים, חרדל, מלח ופלפל. הכניסו את פרוסות השניצלים לתוך הקערה וערבבו בעדינות כך שהשניצלים יכוסו ויספגו את הבלילה מכל צדדיהם. כעת קחו צלחת שטוחה גדולה ופזרו עליה קמח מצות ושומשום עם מעט מלח. את פרוסות השניצל הספוגות בבלילת הביצים הניחו על הצלחת וטבלו משני צדדיהן בקמח המצות והניחו בעדינות בצלחת שטוחה נפרדת.
לאחר שציפיתם את כל השניצלים חממו מחבת רחבה ועבה עם מעט שמן קנולה, וכאשר השמן חם הניחו בתוכו את השניצלים המצופים וטגנו כל צד עד שיגיעו לצבע זהוב שחום. כך המשיכו עד להכנת כל השניצלים ובמידת הצורך הוסיפו למחבת עוד שמן. את השניצלים המוכנים הניחו בקערה מכוסה עם נייר סופג, ולאחר כחמש דקות הוציאו את הנייר הספוג בשמן והגישו.
את השניצלים המוכנים תוכלו להגיש בכל צורה מועדפת, עם פירה או צ’יפס, בתוך מצה עם מיונז, לצד סלט ירקות טרי, אורז וכדומה. ואם נותרו לכם שניצלים בתום הארוחה תוכלו לשמור אותם במקרר בתוך כלי פלסטיק סגור.