עם בוא העונה הקרה, לצד מעבר להסקת הבית, סגירת חלונות ומעבר לביגוד חם, גם התזונה שלנו משתנה בהתאם ועוברת למאכלים שתורמים לחימום הגוף ולחיסונו מפני צינה, התקררות ומחלות חורף. רוצים לדעת מה כדאי לאכול בעונה הקרה? לפניכם 4 מזונות שיעזרו לחמם את הגוף בחורף ויגנו עליו מפני התקררות ומחלות.
פחמימות מורכבות מלחם שיפון מלא
כדי להתחמם כשקר בחוץ, הגוף שלנו נדרש לאנרגיה זמינה שמקורה בפחמימות ולכן לא אחת אנו חשים צורך בחורף למאפים או מתוקים. כדי למנוע השמנת יתר בצריכת פחמימות, מומלץ לעבור לצריכת פחמימות מורכבות כפי שמכיל לחם מקמח שיפון מלא. לחם זה מכיל פחמימות איכותיות שנספגות לאט בגוף ומעניקות תחושה של שובע לאורך זמן. כמו כן ללחם שיפון מקמח מלא יש ערך גליקמי נמוך, הוא מכיל הרבה סיבי תזונה וגם עשיר באבץ המסייע בחיזוק מערכת החיסון.
זה הזמן לשתות תה
כולם מודעים לחשיבות השתייה בקיץ אולם רבים נוטים לשכוח שיש צורך בנוזלים גם בעונה הקרה, בייחוד אם שוהים כל היום בחללים ממוזגים ומייבשים. לא אחת בחורף גדל גם הבלבול בין תחושת צמא לרעב, ואנו מפצים על צורך בנוזלים באכילת יתר. אז כדי לשתות יותר, החורף מציע שפע של סוגי תה חמים, מרווים ומחזקים. למשל מומלץ לשתות תה ירוק חמים עשיר בנוגדי חמצון ממשפחת הפוליפנולים. כמו כן מומלץ לשתות תה עם קינמון הנחשב גם לפי הרפואה הסינית כמחמם ומגן מפני מחלות חורף. בנוסף הקינמון מאזן רמות סוכר וניתן לשלבו בשלל מאפים.
גם ג’ינג’ר מומלץ לשלב בתה עם לימון ודבש בהיותו צמח מחמם שמסייע כנגד מחלות חורף.
ומי שלא אוהב תה יכול בהחלט ליהנות בחורף מכוס קקאו עם חלב ומעט סוכר, ולזכות בתוספת של ויטמין B12, ויטמין A, סידן ומגנזיום.
להוסיף כתום לתזונה
כדי להגן על מערכת החיסון שלנו מפני מחלות החורף ווירוסים למיניהם, מומלץ לשלב בתזונה מאכלים כתומים העשירים בנוגדי חמצון ובוויטמין A. בין מאכלים האלו בולטת הבטטה שמכילה גם פחמימות מורכבות וגם עשירה בוויטמיןA (המכונה בטא קרוטן) וגם עשירה בוויטמין C, באשלגן וסידן. את הבטטות תוכלו לאכול אפויות או מבושלות וכמובן לשלבן במרק כתום לצד דלעת, גזר וכורכום, שיעניק גם שפע של נוזלים חיוניים. כמו כן, כדי להעלות את רמת החימום וההגנה כדאי להכין מרק כתום עם שום הנחשב ברפואה הסינית כמזון מחמם, הידוע בתכונות אנטיביוטיות טבעיות ובתכונות אנטי בקטריאליות.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…