בישול בשמן זית מהווה מרכיב יסוד במטבח הים תיכוני, אך הודות לתכונותיו הטובות השתלב בהצלחה גם בשלל מטבחים אחרים וסוגי מנות רבים בעולם כולו. המודעות ההולכת וגוברת לחשיבות המזון הבריא בכלל ובריאות הגוף בפרט, בשילוב עם טעמו הייחודי וסגולותיו של שמן הזית, הפכו אותו לשמן למפורסם והפופולרי ביותר ולמרכיב נפוץ בכל סוגי המאכלים.
סגולותיו של שמן הזית נחקרו במשך שנים והוכחו מדעית. כיום כולם יודעים כי שמן זית תורם משמעותית לגוף ולאורח חיים בריא ונכון. בישול עם שמן זית משובח ואיכותי השומר על ערכיו התזונתיים, תורמת למניעת מחלות לב, לבעיות לחץ דם, ומפחיתה את רמת הכולסטרול הרע בדם. בנוסף, שמן זית תורם גם לטיפול במערכת העיכול, עוזר בבעיות של עצירות, עוזר בספיגת סידן, מכיל נוגדי חמצון וכמויות נכבדות של ויטמין E וויטמין A השומרים על בריאות העור והשיער, מווסת את רמת השומן בגוף, מחזק את המערכת החיסונית ואף מהווה פתרון מצוין לבעיות עור ומחלות כמו פסוריאזיס. יתרה מכך, שמן זית מקטין את ההסתברות למחלות סרטניות על ידי מניעת התפתחות תאים סרטניים, ולפוליפינול המצוי בו יש השפעות אנטי דלקתיות על הגוף. כמו כן, מלבד שימוש פנימי בשמן זית הוא מיטיב גם עם טיפול חיצוני משום שהוא מרכך את העור ולכן פופולארי גם בעיסויים.
שמן זית כתית מעולה הוא השמן הצמחי היחיד שניתן לאכול אותו בדיוק כפי שהוא מגיע מהטבע, והוא מופק בתהליך טבעי ללא כל התערבות כימית, באמצעות סחיטת זיתים. טעמו הייחודי מוסיף טעם ועניין רב לכל מאכל ומנה, וטמפרטורת הרתיחה הגבוהה שלו מאפשרות להנות ממנו בכל סוגי הבישול. אם בעבר שמן זית היה מוכר רק כתוספת לסלט ירקות או כל מיני תבשילים ספציפיים, הרי שכיום שמן זית הפך לכלי מרכזי בבישול במסעדות שף וברוב חברות הקייטרינג, בהן הוא מחליף את שמן החמניות המוכר.
אנשים רבים חוששים מטיגון עם שמן זית, אך ההפך הוא הנכון. מועצת הזית העולמית הוכיחה כי טיגון עם שמן זית בריא יותר מכל סוג שמן אחר ונקודת הרתיחה הגבוהה שלו מאפשרת גם טיגון עמוק. הטיגון אינו הורס את סגולותיו הטבעיות והבריאותיות של שמן הזית, אך יש לזכור כי טעמו משתנה מעט בטיגון. כיום ניתן אף לאפות עם שמן זית, וכל מאפה שלא דורש חמאה קשה ניתן לאפותו עם שמן זית. בנוסף על כל השימושים הנ”ל, ניתן ורצוי להוסיף שמן זית למגוון סלטים או ממרחים כמו חומוס, טחינה או גבינות למיניהן. סלטים הם בחירה קלאסית לשימוש בשמן זית, הן משום שהוא מוסיף טעם רב לסלט והן מפני ששמן זית הכרחי לספיגה יעילה של הויטמינים הנמצאים בירקות. מומלץ במיוחד להזליף שמן זית בנדיבות ולערבב אותו עם הנוזלים של הירקות על מנת ליצור רוטב טעים, ייחודי ומזין.
הפקת שמן זית משנים שונים מאפשרת לכל אחד לבחור בשמן הזית המתאים לו ביותר לבישול חם או לתיבול קר. הזנים המומלצים לבישול הם לצ’ינו, פיקואל וקורינייקי, הידועים בארומה עדינה, מרקם נוח וטמפרטורת רתיחה גבוהה ולמעשה הופכים את כל הליך הבישול, הטיגון והאפייה לנוח במיוחד וטעים להפליא. זן האסקל הישראלי, הזן הסורי, שמן זית מזן קורטינה והשמן האורגני הם זנים יותר ארומטיים ומאופיינים במרירות ו/או חריפות, לכן מומלצים במיוחד לתיבול קר של חומוס וסלטים.
הכנסו לאתר מסיק מגל ובחרו את הזן המועדף עליכם!
קייטרינג בשרי כשר ואיכותי לאירוע מוצלח קייטרינג בשרי כשר כמובן נדרש לפעול בהתאם להנחיות הכשרות…
1. סלט קינואה עם פסטרמה וירקות טריים זהו סלט מהיר ופשוט להכנה שמלא בוויטמינים, מינרלים…
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…