אוהבים קציצות עוף? רוצים לשלב אותן בתפריט שלכם? מחפשים עבורן מתכון מנצח? אם כן, יש עבור קציצות עוף מתכון מנצח שניתן ליישם בשלל דרכים וצורות, כמו קציצות עוף עם רוטב צהוב או אדום, קרות או חמות, מטוגנות, מבושלות או אפויות, בנוסח תימן, מרוקו או בנוסח איטלקי או אסייתי ועוד.
מתוך המבחר הזה בחרנו הפעם עבור קציצות עוף מתכון מנצח של גזר ותפוחי אדמה. מדובר במנה שמתאימה כעיקרית חמה, או כמנה ראשונה קרה האהובה על כולם, שניתן להגישה בכל עונות השנה לארוחת צהרים או ערב.
מה צריך להכין?
לקציצות עוף עם תפוחי אדמה וגזר לארבעה סועדים, יש להצטייד ברכיבים עבור הקציצות ועבור הרוטב. לקציצות תצטרכו חצי קילו של חזה עוף טחון, עדיף מבשר טרי וטבעי נטול אנטיביוטיקה או הורמונים. כמו כן, עבור הקציצות הכינו גם שני בצלים בינוניים קצוצים דק, שני תפוחי אדמה בינוניים מרוסקים, שני גזרים בינוניים מרוסקים, שתי ביצים, רבע כוס של פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, רבע כוס של שמן זית, מלח, פלפל שחור, ושתי פרוסות לחם לבן ללא קרום שהושרו במים ונסחטו.
עבור הרוטב יש להכין שלושה גזרים קטנים חתוכים לפרוסות, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה, מלח, שלוש כפות שמן קנולה, שישה תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי וכפית אחת של פפריקה.
להכנת הקציצות
להכנת הקציצות יש לחמם מחבת גדולה עם שמן קנולה ולטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף. מוציאים את הבצל וחצי ממנו שמים בקערה, ומוסיפים אליה את כל רכיבי הקציצות הכוללים חזה עוף טחון, ביצים, פרוסות לחם סחוטות, גזרים ותפוחי אדמה מרוסקים, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים, שמן זית, פלפל ומלח. את תערובת הקציצות לשים היטב עד שהיא הופכת לאחידה וממנה יוצרים קציצות מאורכות וקטנות.
הכנת התבשיל
אחרי שהקציצות מוכנות ניתן לעבור להכנת התבשיל. לשם כך בסיר עמוק שמים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ופרוסות של גזר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהגזר רך.
כעת מוסיפים לסיר את הבצל המטוגן הנותר, תפוחי האדמה החצויים, שמן זית ושאר התבלינים לרוטב ומערבבים. עכשיו מוסיפים את הקציצות ובודקים שהמים מגיעים עד לכיסוי של כל הרכיבים ובמידת הצורך מוציאים או מוסיפים מים.
את הסיר מכסים באופן חלקי ומבשלים על אש קטנה למשך כארבעים דקות ועד שתפוחי האדמה הופכים לרכים. בתום הבישול ניתן להגיש את המנה כעיקרית חמה או להמתין להתקררותה ולהגישה כמנה ראשונה.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…