פסטרמה או נקניק? מה עדיף?
לישראלים צעירים ומבוגרים יש פינה חמימה בלב לנקניקים על סוגיהם השונים, בין אם מדובר בנקניק סלמי, פסטרמה ברביקיו, פסטרמה רומנית, כתף בקר ועוד. בתוך כך, מימים ימימה עולה הוויכוח הוותיק: מה עדיף – פסטרמה או נקניק? התשובה לשאלה זו אינה אחת כמובן, והיא משתנה בהתאם לסוג המוצר ואיכותו, הבשר ממנו הוא הוכן ואופן עיבודו, ובהתאם להעדפות אישיות.
מה בכלל ההבדל בין נקניק לפסטרמה?
כדי לענות על השאלה מה עדיף, יש להבין מהו בכלל הבדל בין פסטרמה לנקניק. אז ככה: נקניק עשוי מבשר טחון שיכול להיות גם מסוגים שונים, שהוכנס לתוך מעטפה של נקניק. זאת, בעוד שפסטרמה עשויה מנתח שלם של בשר, לרוב של בשר הודו שעובר הליכי עישון. במובן הזה עדיף לקנות פסטרמה, בהיותה עשויה מבשר שלא עבר הליכי עיבוד.
יחד עם זאת, מה שבאמת חשוב הוא איכות הבשר שמאחורי המוצר, בעדיפות לנקניקים ופסטרמה שמקורם בבשר של עופות ובקר שגודלו בתנאים מיטביים, ללא אנטיביוטיקה והורמונים, ועם הליכי גידול ותזונה מבוקרים ואיכותיים.
מעבר לכך, בכל הקשור לקלוריות, כמות הקלוריות בפסטרמה מעט יותר נמוכה בממוצע מזו שיש בנקניק. ושוב, כמות הקלוריות משתנה בין המוצרים השונים שיש על המדף, סוג בשר שממנו הם עשויים וכמות השומן שיש בהם. לכן, אם חשובה לכם בקרת משקל יש לבדוק את כמות הקלוריות בכל מוצר, בין אם מדובר בפסטרמה או נקניק.
דבר נוסף שיש לשים לב אליו, הינו כמות הנתרן שיש בפסטרמה או בנקניק, שכן המוצרים מציגים הבדלים מהותיים בכמויות נתרן. וכמובן, הבחירה ביו סוגי הפסטרמה והנקניק היא בסיכומו של דבר עניין של טעם אישי, בין אם מישהו אוהב טעם יותר מעודן או מורכז, פיקנטי או מתקתק וכדומה.
שילוב פסטרמה ונקניק ביומיום
פסטרמה ונקניק יכולים להשתלב בדרכים שונות בתפריט היומיומי שלנו. למשל, ניתן לטגן חביתה או ביצה עין ביחד עם פרוסות של נקניק או פסטרמה לשדרוג ארוחות הבוקר. כמו כן, ניתן להכין כריכים עם סוגים שונים של פסטרמה ונקניק, שיש בהם ממרחים שונים כמו ממרח פסטו, טחינה, חריף, חומוס ועוד. פסטרמה ונקניק גם יכולים להשתלב עם סוגים שונים של פסטות ובסלטים, וכמובן יספקו מענה נהדר לאירוח עם מגש שופע בסוגי פסטרמות ונקניקים משובחים לצד ירוקות חתוכים ומטבלים מעולים.