בישולים

פולקה עוף המנה המושלמת לצהריים

המצרכים שיש בבית לארוחת הצהריים מחולקים לשניים: מוצרים מיוחדים בעלי ייעוד ספציפי ופריטים נפוצים שיכולים לשמש באופן ספונטאני להכנה של מנות פשוטות. דבר זה נכון גם לגבי מוצרי בשר כמו נתחים המיועדים למנת ייחודיות לעומת כאלו המשמשים אותנו ליומיום. ואם יש סוג של בשר שתמיד כדאי שיהיה לכם במקרר אלו נתחי פולקה עוף המספקים מענה מגוון, בריא ופשוט להכנת ארוחות צהריים מושלמת, טעימה ומזינה.

בחירה נכונה של פולקה

אבל איזה וכמה נתחים לקנות? בתור התחלה מומלץ לקנות נתחי   איכותיים ממקור מוכר ואמין המספק עופות טריים שגודלו בצורה מבוקרת, ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, מה שיבטיח קבלת מוצר מזון מזין ובריא. בנוסף, למנת צהריים משפחתית ממוצעת יש לקנות כעשרה עד חמישה עשר חתיכות פולקה. יש לזכור שפולקה הינו חלק מהכרעיים הכוללים גם משולשים, ואם קונים כרעיים יש לקנות חצי מהכמות המוזכרת לעיל. כמו כן, לפני הכנת הפולקה חשוב לשטוף ולנקות היטב את הנתחים במים ובמידת הצורך להסיר מהם שאריות של נוצות.

מגוון סוגים של מנות

עם פולקה עוף שיש לכם במקרר תוכלו להכין שפע של מנות צהרים המתאימות לכל עונות השנה ולכל סוג של ארוחה ורמת חגיגיות. למשל תוכלו להכין את המנות הבאות:

  • מרק עוף – מנת חורף מושלמת שמתאימה לימי חול, שבתות וחגים. זהו סיר המכיל נתחי פולקה לצד גרון שנותן עוד טעם וכולל כמה גזרים, סלרי, תפוחי אדמה ועוד ירקות ותבלינים לפי הטעם. את המרק ניתן להגיש עם אטריות מרק, קוסקוס, שקדי מרק, כופתאות, קניידלך ועוד.
  • פולקה בתנור – פולקה ותנור הולכים נהדר ביחד עם שפע של מנות שניתן להכין, שופעות ברוטב או בגרסה יותר צלויה ופריכה. אפשר גם להכין כל סוג מועדף של מרדינה, תיבול וירקות נוספים. למשל תוכלו להכין פולקה בתנור בניחוח אסייתי עם סויה דבש ושום כתוש, או להכין תבנית של פולקה צלוי עם תפוחי אדמה בתיבול של פפריקה או כורכום. גם תוכלו להכין פולקה בניחוח ים תיכוני עם מרינדה של מיץ תפוזים ושום, ועוד הרשימה ארוכה.
  • תבשילים – עם פולקה ניתן גם להכין שלל תבשילים לארוחת צהריים, למשל תבשיל מושקע ברוטב אדום של גמבה ועגבניות שהולך נהדר עם אורז לבן או צהוב ליד. כמו כן תוכלו להכין תבשיל עוף מהיר וטעים עם אפונה ושומר, או לבחור בתבשיל עוף עם בטטות ותפוחי אדמה ברוטב כתום.
  • מטוגן – אם בא לכם ארוחה קצת מושחתת תוכלו לקחת נתחים של פולקה, לבשל קלות בסיר עם מים, ואז בדומה לשניצל לצפות עם ביצה ועם כל ציפוי מועדף כמו פירורי לחם, קמח או ציפוי של טמפורה. את הפולקה המצופה שמים לטיגון עמוק קצר, מוציאים וסופגים את השמן ומגישים.

מאמרים קשורים

Close
Close