ישיבה ואירוח בחוץ, הפכו בשנים האחרונות לטרנד לוהט בעיקר בימי הקיץ, האביב ואפילו הסתיו הקרירים.
בנוסף לערבים קטנים עם משפחה או חברים, הפכו המטבחים החיצוניים לאלמנט דרוש ונחוץ גם באירועים משמעותיים כמו – חתונות, ימי הולדת בר מצוות ושאר ימי חג, שהופכים לקטנים ואיכותיים יותר. אז כיצד מעצבים מטבחים חיצוניים והופכים אותם לכוכבים של המקום? התשובות בהמשך.
לפני תהליך העיצוב חשוב לתכנן מטבח חיצוני נכון. התכנון חשוב כדי שכל אזורי המטבח יעבדו יחד בצורה נכונה ויעילה. חשוב לעשות חלוקה טובה של אזורים במטבח החיצוני כמו אזורים רטובים, יבשים, אזור בישול חם ועוד, וחשוב לדעת מהם גבולות המטבח ולתחום אותם – דבר קצת יותר מאתגר וזאת כי המטבח נמצא בחוץ ללא גבולות כמו קירות, משקופים או גג.
כאשר אנו מעצבים מטבח חוץ, חשוב לדעת שהמטבח אינו חייב להיות גדול מאד כמו המטבח שיש לנו בבית, אלא אם כן אנו גרים בדירת גג קטנטונת בתל אביב, ודווקא על הגג יש לנו יכולת להתבטא עם מטבח גדול.
את המטבח ממקמים מעט רחוק מהבית עצמו ולא קרוב לחלונות, וחשוב לתכנן ליד הבר או האי שעליו את מגישים את האוכל, גם מקומות ישיבה לאורחים שלכם ולכלול אותם בעיצוב המטבח.
בעיצוב מטבח חשוב לדאוג למטבח במידות נכונות בין אם הוא עשוי עץ, נירוסטה, בטון, קרמיקה או דק, שהם החומרים המומלצים לבניית מטבחים. המידות הרצויות למטבח חיצוני הן אורך של שלושה מטרים עם משטח עבודה בתוכו שאורכו מטר על מטר ועשרים.
אם אתם צופים בתוכניות בישול, חשוב לקבל השראה מתוכניות המצולמות בחוץ. בתוכניות אלה תמיד ניתן לראות שבמטבח החוץ, השף עובד על משטח או בר, קרוב לאורחים או למנחה, אך את פעולות הבישול החמות מאד הוא עושה יחסית רחוק.
כדי לסדר נכון את האווירה וגם בצורה בטוחה, יש להרחיק את עמדת האלכוהול מעמדת הצלייה, ואת עמדת הכנת האוכל וההגשה לקרב אל האורחים.
אחד היתרונות במטבח חיצוני הוא שכולם שותפים ויכולים להיות נוכחים עמכם בהכנות, ולכן משטח ההכנות הנמצא גם באזור ההגשה צריך להיות גדול מספיק כדי שהאורחים יוכלו לסייע לכם בהכנה וליהנות מהבישול. ארגנו עמדה מספיק גדולה לכולם.
זבל, שאריות בשר, כבלים, ושאר דברים שאינם אסתטיים לא חייבים להראות במטבח החיצוני שלכם. הכינו מתחת לכיור מספיק מקום להכנסת פח זבל גדול ואף הכינו לו מעיין תא מעץ או מכל חומר אחר הקשור לעיצוב המטבח. אל תשאירו שאיריות בשר בחוץ כדי שלא יגיעו למקום זבובים, והצניעו את הכבלים בצורה בטוחה בעיצוב המטבח.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…