Uncategorized

עוף שלם טרי ללא אנטיביוטיקה – כל היתרונות

עופות נמנים על מוצרי המזון הנפוצים ביותר בכל מקרר ופריזר של משפחה ישראלית. בין אם אתם קונים כרע עוף, ירכיים עוף, חזה או שוקיים בסופר, בוודאי הם מהווים גם אצלכם חלק בלתי נפרד מהתפריט השבועי. יחד עם זאת חשוב לדעת שישנם הבדלים בין מוצרי העוף השונים מבחינת תנאי גידול של העופות וחומרים שמוסיפים לתזונה שלהם, דבר היכול גם להתבטא בהשפעה על הבריאות שלכם ושל ילדיכם.

מכניסים אנטיביוטיקה למזון עופות

אומנם בישראל אסור להזריק אנטיביוטיקה ישירות לעופות אך עדיין מותר להכניס אותה כתוסף מזון. את התוסף מכניסים מפני שבמקומות רבים בישראל עופות מגודלים בתנאים צפופים מאוד, אשר מובילים למחלות, ואילו אנטיביוטיקה מאפשרת להתגבר על המחלות ולהביא לתוצרת רבה יותר מכל לול. הבעיה היא שאנטיביוטיקה יוצרת עם הזמן חיידקים שעמידים בפניה וכבר היו מחקרים שמצאו שחיידקים כאלו יכולים לעבור מהעופות אל בני אדם.

על כן חשוב מאוד לשים את הדגש בעת קנייה בסופר או בקצביה על עופות שגודלו ללא אנטיביוטיקה, וזאת בתנאים מפוקחים של גידול ותזונה מטעם חברה מוכרת. יש לציין שבמדינות רבות בעולם ובפרט באיחוד האירופי ישנה פעילות מתמדת לצמצום ואף הפסקה של שימוש באנטיביוטיקה בתור זרז לגידול עופות, ולמרות שגם בישראל נראים סימנים מעודדים כאלו עדיין מותר להוסיף אנטיביוטיקה למזון שלהם ולכן האחריות מוטלת בעצם עליכם.

עופות טריים מול מוצרי עוף

רבים מאיתנו מחפשים פתרונות מהירים, נוחים וטעימים לארוחת צהריים עקב אורח חיים עומס והיעדר זמן מספיק להכנת אוכל מעוף טרי. הבעיה היא שחלק ממוצרי העוף המוכנים מכילים כמויות גדולות של סוכרים, מלח או שמן, או עברו הליכי עיבוד שהפחיתו מהערכי התזונתיים שלהם. לפיכך כל עוד הדבר האפשרי עדיף דווקא כן להסתמך על עוף טרי. ובמידה שאתם בוחרים מוצרי עוף למיניהם הקפידו לבחור במוצרים הנושאים את המדבקה הירוקה המעידה שהם בעלי ערכים הולמים ובריאים לצריכה שוטפת. ולבסוף, למען התזונה הנכונה שלכם ושל ילדיכם כדאי להיכנס לאתרים של מגדלים רציניים, כמו למשל חברת “עוף טוב, בהם תוכלו לקרוא עוד מידע על גידול עופות ומוצרי עוף ללא אנטיביוטיקה וללא הורמונים, הנושאים את הסימון הירוק.

 

מאמרים קשורים

Close
Close