עוגת שוקולד היא ללא ספק קונצנזוס. אין כמעט מי שיכול לעמוד בפניה, אין כמעט מי שלא הכין לפחות פעם בחייו עוגה שחורה פשוטה (או דווקא מורכבת ומאתגרת) ליום הולדת או סתם כמנת קינוח מפנקת, ואין כמעט מי שיעדיף עוגה אחרת על פניה. זו העוגה האהובה הן על ילדים והן על מבוגרים, וניתן להכינה במגוון רחב של דרכים שונות. אך בפסח היא מהווה אתגר מיוחד שכן אין כמעט מתכונים ללא קמח.
לכל מי שלא יכול ולא רוצה לוותר על העוגה הפשוטה והטעימה הזו, הנה מתכון מנצח לעוגת שוקולד חומה יפהפייה שמתאימה לפסח. היא כל־כך טובה שתרצו להכין אותה בכל ימות השנה.
כדי לאפות עוגה מוצלחת משתמשים לרוב בקמח, שמרים, קמח תופח וכדומה. כיוון שבפסח אין אפשרות להשתמש במצרכים אלו, נדרשת חשיבה יצירתית כיצד ניתן להחליף מרכיבים שאינם כשרים לפסח בכאלה שניתן לאכול בחג. בנוסף, כדאי לשים לב לכמה נקודות שיהפכו את האפייה שלכם לטובה ומוצלחת יותר.
אף־על־פי שלא ניתן להשתמש בשמרים, עוגת השוקולד הזו גדלה וגבהה בזמן האפייה כך שמתקבלת עוגה נהדרת, אוורירית ומרשימה ביותר, לא רק ביחס לפסח אלא ביחס לכל ימות השנה.
טורפים ביצים, סוכר, אבקת קקאו, שוקולית, שמן, תמצית וניל, קוקוס לאוהבים, קמח כשר לפסח ואבקת אפייה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד מריר ומים ומוסיפים אותם לתערובת. לא לשכוח לערבב היטב.
משמנים היטב תבנית אפייה עגולה ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור ל-40 דקות בערך, עד שהעוגה מוכנה. ניתן לבדוק אותה באמצעות קיסם הננעץ בעוגה, אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים עליו, העוגה מוכנה. אם העוגה עדיין נוזלית, ממשיכים באפייה עוד חמש דקות ובודקים שוב באותה דרך.
כדי ללחלח את העוגה אף יותר, מערבבים כפית נס קפה במים רותחים, מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים בעדינות את המים הרותחים עם הקפה.
את העוגה תוכלו לסיים בציפוי גנאש שוקולד שחור ומבריק או לחלופין קצפת אוורירית יפהפייה.
ישנן דרכים רבות ותחליפים רבים בהן ניתן להשתמש במקום קמח לבן. בעת אפיית עוגת שוקולד לפסח החכמה היא להוציא מהתנור עוגה אוורירית ונימוחה, כזו שיהיה כיף לנגוס בה. לעיתים, בעת החלפת הקמח הלבן בקמח של פסח, העוגה יוצאת דחוסה וכבדה כך שגם אם הטעם דומה, המרקם רחוק מהמקור. העוגה במתכון תפתיע אתכם הן מבחינת הטעם והן מבחינת המרקם כך שלא תחושו בהבדל בינה לבין כול עוגה אחרה. ומתכון לעוגת שוקולד מוצלחת לעולם יישמר במטבח בהישג יד.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…