אוכלאפייהכללי

עוגת שוקולד לפסח שתכינו כל השנה

עוגת שוקולד היא ללא ספק קונצנזוס. אין כמעט מי שיכול לעמוד בפניה, אין כמעט מי שלא הכין לפחות פעם בחייו עוגה שחורה פשוטה (או דווקא מורכבת ומאתגרת) ליום הולדת או סתם כמנת קינוח מפנקת, ואין כמעט מי שיעדיף עוגה אחרת על פניה. זו העוגה האהובה הן על ילדים והן על מבוגרים, וניתן להכינה במגוון רחב של דרכים שונות. אך בפסח היא מהווה אתגר מיוחד שכן אין כמעט מתכונים ללא קמח.

לכל מי שלא יכול ולא רוצה לוותר על העוגה הפשוטה והטעימה הזו, הנה מתכון מנצח לעוגת שוקולד חומה יפהפייה שמתאימה לפסח. היא כל־כך טובה שתרצו להכין אותה בכל ימות השנה.

טיפים לאפייה במיוחד בפסח

כדי לאפות עוגה מוצלחת משתמשים לרוב בקמח, שמרים, קמח תופח וכדומה. כיוון שבפסח אין אפשרות להשתמש במצרכים אלו, נדרשת חשיבה יצירתית כיצד ניתן להחליף מרכיבים שאינם כשרים לפסח בכאלה שניתן לאכול בחג. בנוסף, כדאי לשים לב לכמה נקודות שיהפכו את האפייה שלכם לטובה ומוצלחת יותר.

  • לא בכדי חג הפסח הוא חגיגה לנמנעים מגלוטן. אלו הימים בהם מזונות, מצרכים ומתכונים ללא גלוטן מככבים בכל פינה. אם במהלך כל השנה אינכם נוהגים להשתמש בחומרים ללא גלוטן, עכשיו זו ההזדמנות שלכם לנסות אותם שכן חומרים אלו והמתכונים השונים כבר נוסו ונטעמו.
  • ניתן להחליף את הביסקוויטים במתכונים רבים כגון כדורי שוקולד, תחתיות לעוגות מוס קרות וכדומה בעוגיות יין פשוטות שניתן למצוא בכל מכולת. שבירה, טחינה ופירור העוגיות הללו יעניק להם מרקם וטעם דומים לביסקוויטים המרוסקים.
  • אם משתמשים במתכון עוגה רגיל, כוס קמח לבן יוחלף בכמות קטנה יותר של קמח מצה טחון דק מאוד – שלושת רבעי כוס קמח מצה – או בקמח תפוחי אדמה בכמות גדולה מעט – כוס ורבע. חשוב לשמור על כמויות מדויקות כיוון שקמח מצא דחוס יותר מקמח רגיל ואילו קמח תפוחי אדמה דק יותר.
  • ישנו מגוון עצום של קמחים שניתן לעשות בהם שימוש בפסח – קמח שקדים, קמח טפיוקה, קורנפלור, קמח אורז, עמילן קינאה ועוד.

עוגת שוקולד לכל המשפחה

אף־על־פי שלא ניתן להשתמש בשמרים, עוגת השוקולד הזו גדלה וגבהה בזמן האפייה כך שמתקבלת עוגה נהדרת, אוורירית ומרשימה ביותר, לא רק ביחס לפסח אלא ביחס לכל ימות השנה.

טורפים ביצים, סוכר, אבקת קקאו, שוקולית, שמן, תמצית וניל, קוקוס לאוהבים, קמח כשר לפסח ואבקת אפייה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד מריר ומים ומוסיפים אותם לתערובת. לא לשכוח לערבב היטב.

משמנים היטב תבנית אפייה עגולה ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור ל-40 דקות בערך, עד שהעוגה מוכנה. ניתן לבדוק אותה באמצעות קיסם הננעץ בעוגה, אם הוא יוצא נקי או עם פירורים יבשים עליו, העוגה מוכנה. אם העוגה עדיין נוזלית, ממשיכים באפייה עוד חמש דקות ובודקים שוב באותה דרך.

כדי ללחלח את העוגה אף יותר, מערבבים כפית נס קפה במים רותחים, מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים בעדינות את המים הרותחים עם הקפה.

באיזה ציפוי תרצו לסיים?

את העוגה תוכלו לסיים בציפוי גנאש שוקולד שחור ומבריק או לחלופין קצפת אוורירית יפהפייה.

  • גנאש שוקולד אפשר להכין במהירות באמצעות חימום שמנת מתוקה עם קוביות שוקולד מריר על הכיריים. כאשר השוקולד נמס לחלוטין מערבבים היטב את הקרם עד לאיחוד מוחלט של החומרים. נותנים לקרם לנוח מעט ואז יוצקים אותו על גבי העוגה המוכנה לאחר שהתקררה מעט.
  • להכנת קצפת מהממת יש להקציף מכל שמנת מתוקה במיקסר, להוסיף חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. את הקצפת מורחים בעדינות באמצעות מרית על חלקה העליון של העוגה והדפנות.

 

ישנן דרכים רבות ותחליפים רבים בהן ניתן להשתמש במקום קמח לבן. בעת אפיית עוגת שוקולד לפסח החכמה היא להוציא מהתנור עוגה אוורירית ונימוחה, כזו שיהיה כיף לנגוס בה. לעיתים, בעת החלפת הקמח הלבן בקמח של פסח, העוגה יוצאת דחוסה וכבדה כך שגם אם הטעם דומה, המרקם רחוק מהמקור. העוגה במתכון תפתיע אתכם הן מבחינת הטעם והן מבחינת המרקם כך שלא תחושו בהבדל בינה לבין כול עוגה אחרה. ומתכון לעוגת שוקולד מוצלחת לעולם יישמר במטבח בהישג יד.

מאמרים קשורים

Close
Close