עצירות מוגדרת מבחינה רפואית כמצב שבו הצואה שלנו הופכת להיות קשה יותר. כמות הצואה קטנה באופן משמעותי ממה שאמור להיות וכמות היציאות מוגדר כפחות משלוש במהלך שבוע אחד. יש כל מיני סיבות וגורמים שיכולים להוביל לכך כמו שינויים הורמונליים, מחלות כמו סוכרת למשל, נטילה של תרופות מסוימות, חוסר בפעילות גופנית וגם תזונה לקויה. אחת השאלות היותר נפוצות אצל אנשים הסובלים מעצירות היא בעצם מה לאכול כשיש עצירות. השורות הבאות יעסקו בעצם בהמלצות לגבי מה מומלץ ומה פחות מומלץ.
מה לאכול כשיש עצירות?
לפני שנסביר מה לאכול כשיש עצירות, נתחיל דווקא במה כדאי לשתות. ההמלצה עבור אותם אנשים הסובלים מהתופעה היא לשתות בין 9-12 כוסות מים ביום. אחד הדברים שיכולים לעזור מבחינת התזונה ובהקשר של מה לאכול כשיש עצירות אלו הם סיבים תזונתיים. כלומר, כדאי לאכול את הירקות והפירות השונים ביחד עם הקליפה שלהם. חשוב להעשיר את התפריט ככל הניתן בדגנים מלאים כמו לדוגמא חיטה מלאה, דוחן, קינואה ולשלב במקום מוצרים על בסיס קמח לבן וחיטה לבן, מוצרים מלאים, למשל אורז מלא, פסטה מלאה וכדומה. בנוסף, כדאי לשלב בתפריט כף של סובין חיטה בתוך היוגורט או בתוך הסלט. ירקות חייבים להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו, ועדיף לגוון בצריכה שלהם. עוד על המלצות של מזונות ספיציפיים עבור אנשים הסובלים מעצירות ניתן לקרוא בבלוג מגזין עצרופדיה.
טיפים נוספים
- מומלץ להמעיט ככל הניתן במוצרים המכילים כמויות גבוהות של סוכרים ומלחים.
- כדאי לשלב לאורך כל השבוע אגוזים, גרעינים מסוגים שונים ושקדים ולשלב אותם כחלק מארוחות הביניים.
- יש חשיבות רבה לביצוע פעילות גופנית, עם דגש על פעילות אירובית כמו שחיה, רכיבה על אופניים, הליכה או ריצה.
- חשוב להקפיד על ארוחות סדירות ומסודרות, לאכול בישיבה ליד השולחן בלי הסחות דעת, ללעוס את האוכל כמו שצריך.
- מומלץ שלא להתאפק כאשר יש צורך להגיע לשירותים.
- מומלץ להימנע ממשקאות המכילים גזים וסוכרים בכמות גבוהה.
- יש להימנע ממוצרים מעובדים משלשלים ללא התייעצות של רופא.