סיימתם עוד אימון, הזעתם, שרפתם קלוריות והרעדתם את השרירים בגוף. עכשיו מגיע השלב של האוכל. ארוחה אחרי אימון היא לא סתם עוד ארוחה. זאת חייבת להיות ארוחה ממוקדת שתביא לידי ביטוי את המאמץ שהשקעתם באימון. מה אוכלים לאחר אימון והאם יש צורך בארוחה בשלבים?
נתחיל בלדבר על השרירים שלנו ומה עובר עליהם כשאנחנו מתאמנים. הרמת משקלים כבדים ואפילו פעילות אירובית מסוימת, גורמת לקרעים קטנטנים בסיבי השריר. אל דאגה, זה לא נורא כמו שזה נשמע. למעשה זה אפילו מבורך. אותם קרעים קטנים הם המקפצה והסיבה בשביל הגוף לבנות את השריר ואף לחזק אותו יותר. האוכל שאותו אנחנו נאכל לאחר האימון הוא שיקבע האם הגוף ישקיע את האנרגיה שלו בלבנות את השריר או שמא לא יקבל את הרכיבים אותם הוא צריך, והשריר הפגוע יאבד מערכו, יבנו לו לאיטו במהלך הזמן ללא שום יתרון לאימון.
כידוע, חלבון הוא מה שמזין את השרירים שלנו. חלבון ניתן למצוא בביצים, בשר, עוף, דגים, טונה, וגם במוצרי חלב. אבקת חלבון המגיעה בצורה של שייק, היא הארוחה המושלמת למי שרוצה לקבל מנה יפה של חלבון במעט קלוריות ותוך זמן קצר מהאימון.
החלבון עובד טוב יותר כשהוא משולב עם פחמימה. האינסולין בגוף, שמופרש כשאוכלים סוכר (פחמימה), אחראי על חלוקת ההוראות בגוף לבניית השרירים בזמן אמת. ללא אכילה של פחמימה ביחד עם החלבון, זה לא יהיה באמת אפקטיבי. מסיבה זו, בין היתר, באבקת חלבון יש גם מנה קטנטנה של פחמימה שתעזור לחלבון וביחד הם ינצחו על בניית השרירים.
רבים שואלים את שאלת הזהב – מה לאכול אחרי אימון? בשלב הראשוני ומיד לאחר האימון כדאי לאכול משהו קטן בעל ערך גליקמי גבוה, שירגיע את הגוף ויאפשר לו לעבור ממצב של פירוק למצב של בניה. בננה, תמר, או חטיף אנרגיה יכולים לעשות את העבודה. לאחר מכן, ותוך שעה מסיום האימון, לאכול את הארוחה המרכזית שכוללת מנת חלבון ופחמימה. למה תוך שעה? כי בפרק הזמן הזה הגוף מחפש בטירוף את אבני הבניין שיעזרו לו לבנות מחדש את השרירים ולמלא את מאגרי האנרגיה. לא משנה אם הארוחה היא חמה (דגים/בשר/עוף ואורז) או אפילו קרה (סנדוויץ’ עם ביצה וטונה, יוגורט עם גרנולה) וכמובן ישנה האפשרות הזמינה והמשביעה של שייק מאבקת חלבון.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…