מגשי אירוח סושי
סושי – תפנק את עצמך:
אתם מארחים אירוע קטן בביתכם? מעוניינים לרענן קצת את הפגישה הרגילה עם חברים? עושים מסיבה בבית ורוצים אוכל כיפי? בשביל זה יש מגשי אירוח סושי.
בואו נצלול להיסטוריה לרגע. מקורו של הסושי הוא ביפן. הסושי החל את דרכו בתחילת המאה ה-19 בתור מאכל של בני המעמד הגבוה ומשפחת המלוכה. מהר מאוד גם בני המעמד הנמוך למדו לאהוב את הסושי והוא התחיל להופיע גם בדוכנים במחירים עממיים. הסושי ידוע כמאכל מאוד אסטטי וצבעוני, וכך התפתחה לצד המאכל עצמו תעשייה שלמה שמתעסקת באופן ההגשה שלו, כגון המגשים עליהם שמים את הסושי. המגש הקלאסי צריך להיות מוגש כתבנית צרה וארוכה, חלקה או מעוטרת בעדינות. דרך אחרת להדגיש את היופי של הסושי במגשי הסושי הוא הדרך בה שמים את הסושי אחד ליד השני, כשהדוגמה הפופולארית ביותר היא פרחים.
כיום ניתן למצוא מסעדות סושי כמעט בכל מקום בעולם. הסושי נהפך לאחד המאכלים האהובים ביותר, ותעשיית הסושי היא חזקה יותר משהייתה אי פעם.
מגשי אירוח סושי הם מגשים המלאים בכל מיני סוגי סושי, בעיצובים שונים ומעניינים. כידוע, סושי הוא מאכל משביע מאוד, שלא מלכלך את הידיים יותר מידי וקל לאכילה.
יש כל מיני סוגי סושי שאתם יכולים לשים על מגש האירוח.
מאקי סושי: הסושי המוכר ביותר. מורכב מאורז, דג, ירקות ואצה שמלפפת אותם ביחד.
טמאקי סושי: – אצה אשר יוצרים ממנה קונוס ובפנים יש מילוי של אורז ירקות וחתיכת דג נע. את הטמאקי אוכלים בידים באחיזה מתחתית הקונוס.
ניגירי סושי: אצבע אורז שמעליה מונחת חתיכת דג נע עם נגיעת וואסבי. לעיתים יש הקושרים את האורז והדג בפיסת אצה דקה
אינארי סושי: סוג סושי העשוי מטופו, ומכיל בתוכו אורז.
ועוד כמה סוגים אחרים. מומלץ להתייעץ עם המקום ממנו אתם הולכים להזמין את הסושי, ולשאול איזה סוגי סושי הם ממליצים לסוג האירוע/ארוחה שאתם עושים. אם לדוגמא אתם מארחים מסיבה קטנה בבית שלכם, מומלץ לקחת סוגי סושי שיותר קל לאכול והם פחות מלכלכים.