סביר להניח שגם אתם שמעתם בשנים האחרונות את השאלה “יש בזה מרכיב עם גלוטן” וסביר להניח שגם אתם גיליתם בשנים האחרונות שאתם או אנשים סביבכם רגישים לגלוטן ולכן לא יכולים לאכול מאכלים מסוימים.
אתם לא היחידים. יותר ויותר אנשים מגלים בשנים האחרונות שהם רגישים לגלוטן, אותו חלבון אשר נמצא בדגנים רבים, דגנים כגון חיטה, כסמין, שיפון ועוד, דגנים אשר כידוע מהם נהוג להכין מאכלים רבים, דוגמא לחם, פסטות, עוגות, עוגיות ועוד שורה ארוכה של מאכלים אחרים אשר נהוג לאכול בין אם כחלק מהארוחה ובין אם בין ארוחות.
מאחר ולא מעט אנשים רגישים לחלבון זה אז הם צריכים לצרוך מאכלים ללא גלוטן. עם הזמן אנחנו יכולים למצוא יותר ויותר מאכלים שכאלה, בין אם מדובר על מאכלים קנויים ובין אם מדובר חומרים מסוימים איתם ניתן להכין את אותם מאכלים ללא גלוטן.
לפני שנציג כמה מאכלים שכאלה והיכן אנחנו יכולים למצוא אותם, חשוב לומר שאנחנו יכולים למצוא היום גם לא מעט מסעדות ובתי קפה שמציעים מאכלים שאינם כוללים גלוטן, כמו שאנחנו יכולים למצוא בתפריט ציון לכך שיש מאכלים עם גלוטן. כמו כן, אנחנו יכולים למצוא מתכונים רבים ועשירים עבור מאכלים ללא גלוטן מסוגים שונים.
אילו מאכלים אנחנו יכולים לקנות והיכן?
כמו שניתן להבין אנחנו יכולים למצוא מאכלים רבים ללא גלוטן, כאלה אשר ניתן לרכוש בצורה מוכנה או להכין בבית. למשל, אנחנו יכולים למצוא פסטות ללא גלוטן, מדובר על פסטות שאינן עשויות מחיטה אלא מחומרים אחרים, דוגמא פולי סויה למשל.
אנחנו יכולים למצוא איטריות ועוד שורה ארוכה של מאכלים אחרים בלי חיטה או דגנים שכוללים גלוטן אלא עם תחליפים אחרים. אנחנו יכולים למצוא קציצות ומאכלים עם תחליפים כגון עדשים או תחליפים אחרים שיכולים לשמש אותנו במקום חיטה.
גם מי שמחפש לחם יכול למצוא סוגים שאינם כוללים דגנים עם גלוטן, אומנם מדובר על לחמים בעלי מרקם פחות גמיש ושונה מאוד מלחם רגיל, אך כל מי שמבקר היום בפיצריות למשל, יכול למצוא פיצות שלמות ללא גלוטן, אז זה לא מפתיע שאפשר למצוא גם לחם שאיננו כולל חלבון זה. כך גם אפשר למצוא עוגות, עוגיות ועוד שורה ארוכה של מאכלים אשר התרגלנו לחשוב שהם חייבים לכלול חיטה או שיפון, אך למעשה אפשר גם להכין אותן באמצעות מרכיבים חלופיים.
כאמור, אנחנו יכולים למצוא מאכלים כאלה במגוון רחב של מקומות, החל מסופרמרקטים, מכולות וכן בחנויות טבע שונות. בנוסף לכך, כפי שציינו, אפשר למצוא מנות רבות בבתי קפה ומסעדות, אשר אינן כוללות גלוטן ויכולות להיות טעימות מאוד ולהשתלב בצורה כזו או אחרת בארוחה שאנחנו מבקשים לאכול. אנחנו יכולים להיות בטוחים שזה טעים לא פחות מהמנה עם גלוטן.