בואו נהיה כנים רגע, אין דבר יותר טעים מאוכל מטוגן. הבעיה היא שאין איך להתחמק מזה שאוכל מטוגן הוא לא בריא, גם במינונים נמוכים. סיר טיגון ללא שמן יכול לפתור לנו את הבעיה הזאת, מצד אחד נוכל לקבל אוכל באותו הטעם של אוכל מטוגן ומצד שני, לא נצטרך להשתמש בכמויות של שמן, לעיתים לא נצטרך להשתמש כלל בשמן.
מה זה סיר טיגון ללא שמן?
סיר טיגון ללא שמן עובד בעזרת גוף חימום ומאוורר אשר מייצר זרימה של חום בתא הבישול. החום מתפזר באופן שווה בכל הסיר כדי לשמור על בישול אחיד. ברוב סירי הטיגון אין צורך להפוך את הסיר, לערבב וכן הלאה… למעט מקרים בהם אתם שמים כמויות של מזון מסוים ובמקרה הזה, מה שיהיה בפנים לעיתים יצטרך כן התערבות ידנית. ישנם מספר סוגים של סירי טיגון ללא שמן, אך ברוב המקרים המחירים ינוע בין 1,500 ש”ח ועד כ-6,000 ש”ח עבור סירי טיגון מקצועיים. המחיר משתנה בהתאם להספק הסיר, גודל הסיר והחברה המייצרת.
למה אתם צריכים את זה?
סירי טיגון ללא שמן מעניקים לנו מספר רב של יתרונות, ריכזנו אותם עבורכם:
- בריאות – אוכל מטוגן הוא לא בריא, אין על כך שאלה. מצד שני, אנחנו לא רוצים למנוע מעצמנו מאכלים שאנחנו אוהבים. כל דיאטן מקצועי יידע כי הדרך הנכונה ביותר לשמור על הבריאות היא באמצעות השינויים הקטנים שיכולים לעזור לנו לשמור על אורח חיים בריא לאורך זמן. בסיר טיגון ללא שמן נוכל לבשל צ’יפס, שניצל או כל דבר אחר שעד עכשיו חשבנו שדורש טיגון בשמן עמוק.
- חיסכון – טיגון בשמן עמוק לרוב יחייב אותנו בכל פעם להשתמש בליטר שמן. את השמן נהוג להחליף בכל שלושה עד ארבעה שימושים. בעזרת סיר טיגון אנחנו נחסוך את הכסף אותו אנחנו מוציאים עבור שמן. אמנם לאדם הפרטי זה עלול להראות כפרט שולי, אבל אם נסתכל לטווח הארוך נוכל לראות חיסכון של מאות שקלים בשנה, לעיתים גם אלפים… תלוי בתדירות בה אתם אוכלים אוכל מטוגן.
- ניקיון – שמן הוא דבר מלכלך… אבל ברגע בו יש לכם סיר טיגון ללא שמן, אתם לא תצטרכו בכל פעם לנקות את הכיריים. סיר טיגון אינו מלכלך ואפילו גם הסיר עצמו לרוב יהיה נקי כאשר אנחנו משתמשים במוצרים יבשים. חשוב להדגיש, יש לנקות את התכולה הפנימית של הסיר בהתאם להוראות היצרן.
- מתאים להכל – סיר טיגון ללא שמן לא מתאים רק לצ’יפס ומאכלים מטוגנים. למעשה, בעזרת הסיר הזה אתם תוכלו לבשל כמעט כל דבר. הסירים המתקדמים גם עובדים על טמפרטורה מדויקת בהתאם למה שאתם הכנסתם פנימה. ניתן יהיה לבשל חזה עוף, סטייקים, ירקות שלמים לפירה והרשימה עוד ארוכה.