יין אדום חצי יבש
הזמנת חברים לארוחת שבת? חוגגים עם המשפחה ארוע בבית? הוזמנתם לחנוכת בית? רוצה להזמין את החבר לצאת למסעדה? יין הוא מרכיב חשוב כמעט בכל ארוע, החל מהקידוש של השבת ועד להרמת כוסית בארועים ובחגים. לכל אחד העדפה משלו, יש המעדיפים יין אדום חצי יבש ויש המעדיפים יין לבן.
מה ההבדל בין היינות
ההבדל העיקרי בין יין לבן לבין יין אדום הוא הענבים מהם היין מיוצר. באופן מסורתי מפיקים יין לבן מענבים ירוקים ויין אדום מענבים אדומים. במקרים מסויימים ניתן לייצר יין לבן מענבים אדומים אך לא להפך. מלבד הבדל זה גם אופן הכנת היין משתנה בין יין אדום ליין לבן. ביין לבן הענבים מופרדים מקליפתם בתחילת התהליך, לעומת יין אדום בו הקליפות מוצאות יותר מאוחר בתהליך הכנתו, זאת לשם מיצוי הצבע הקיים בהם.
כיצד בוחרים יין?
כשמעוניינים להזמין יין במסעדה מומלץ להתייעץ עם המלצר. כמו כן כדאי להתחיל ארוחה ביין לבן חצי יבש ולאחר זאת לעבור לשתיית יין אדום חצי יבש ולסיים ביין קינוח, במידה ומעוניינים לשתות מספר סוגי יין במהלך הארוחה. כמו כן אם מתלבטים עם איזה יין להתחיל את הארוחה, לדוגמא יין קינוח אדום חצי יבש או יין אדום יבש, עדיף תמיד להתחיל ביינות פשוטים ולאחר מכן לעבור ליינות יותר מורכבים.
כמה זמן נשמר בקבוק יין פתוח
במידה ושתיתם בארוחה בקבוק של יין אדום או לבן חצי יבש, כדאי לסיים אותו תוך שלושה עד ארבעה ימים. זאת מכיוון והחמצן שבאוויר מחמצן את היין וגורם לקלקולו. יינות קינוח נשמרים לאורך זמן ויכולים להיות טובים עד חודש ימים מפתיחת הבקבוק.
מה ההבדל בין יין אדום חצי יבש לבין יין אדום יבש
ההבדל בין יין אדום שהוא חצי יבש לבין יין אדום יבש הוא כמות הסוכר ביין. המשמעות למעשה של המילה “יבש” היא יבש מסוכר. ביין יבש כמעט ולא מצוי סוכר, לעומת יין חצי יבש בו קיימים סוכרים. מלבד זאת תהליך הייצור של שני סוגי היין שונה אף הוא. יין יבש מיוצר על ידי הוספת שמרי יין המפרקים את כל הסוכרים הקיימים בענבים והופכים את הסוכרים האלה לאלכוהול. יין חצי יבש נעשה על ידי עצירת פעולת פירוק הסוכרים על ידי השמרים כדי לשמור עליהם בתוך היין בכמות הרצויה.