אלכוהוליין

טיפים לשילוב נכון של יין עם אוכל

כשאוכל ויין באמת משלימים זה את זה, הם יכולים לרומם את האחד את השני וליצור שילובים מרגשים וערבים לחך.

אז קניתם יין איכותי ואחסנתם אותו במקרר יינות, אבל איך אתם יכולים לדעת אילו יינות באמת ישלימו את האוכל שאתם מגישים? יש כמה דרכים קלות ונכונות כדי לשלב בצורה נכונה בין אוכל ויין. אנו כאן עם הטיפים החשובים.

התאימו מאכלים עשירים עם יינות עשירים, ומנות קלות יותר עם יינות קלילים

  • מנות עשירות – מנות עשירות יכולות להפיק תועלת מהניגודיות של יינות עשירים כמו שרדונה עשיר וחמאתי או פינו נואר שישלים את הטעמים.
  • מנות מתובלות – קרנן של מנות מתובלות תעלה עם יינות פירותיים ומתוקים יותר.
  • מנות בשר אדום – מנות בשר עשירות יעדיפו יינות עתירי טאנין כמו קברנה סוביניון או טנאט.
  • תפוחי אדמה, אורז ופסטה – דורשים יינות עם חומצה גבוהה כמו ברברה.
  • בשרים דלי שומן – טעמם של בשרים קלים יותר או דגים כמו טונה, יהיה מושלם עם פינו נואר.
  • מזונות חומציים – מזונות כמו גבינת עיזים למשל, ישתלבו היטב עם יינות חומציים כמו סוביניון בלאן.
  • מגישים מגוון רחב של מאכלים? יין מבעבע, רוזה יבש, פינו נואר, גרנאש מרלו, ריזלינג יבש או שרדונה לבן, כל אלו ועוד הם יינות ידידותיים לאוכל שישפרו מנות רבות.
  • קינוחים מתוקים – משתלבים בצורה הטובה ביותר עם יינות מתוקים או יינות קינוח.

הטיפים הללו יכולים לעזור לכם למצוא שילובים של אוכל ויין שאתם אוהבים. אבל אל תפחדו להתנסות, ייתכן שתמצאו שילובים אחרים שישמחו את החך שלכם ותאהבו לא פחות.

השילוב המושלם בין בשר על האש ליין

מדליקים את המנגל? הטיפים השימושיים הבאים יעזרו לכם לשלב בין יינות לבין כל סוג בשר שאתם צולים.

  • עוף ברוטב ברביקיו – זינפנדל חריף או ריזלינג חצי יבש ישלימו את כל הטעמים החריפים והמתוקים שיש ברוטב.
  • עוף בגריל – פינו גריג’יו או סוביניון בלאן יהיו הבחירה הטובה ביותר.
  • סטייקים בגריל – קברנה סוביניון יהיה הזיווג הקלאסי לבשר אדום.
  • סלמון או טונה בגריל – חברו את הדגים הבשרניים והעסיסיים האלו עם פינו נואר.
  • עוף בגריל – שרדונה חמאתי יוסיף לרעננות.
  • המבורגרים – נסו לשלב סירה, קברנה, זינפנדל או קברנה פרנק.

יין ודגים – שילוב שקשה לטעות בו

יש הרבה דגים בים, באגמים ובנהרות. המיתוס שיין פשוט עובד עם דגים בהחלט נכון במקרים רבים, ועם השילוב בין דג קליל יחד עם סוביניון בלאן פריך, חד ופירותי שמוסיף נגיעה של רעננות, בדומה לסחיטת לימון מעל, אי אפשר לטעות.

  • סרדינים – רוזה יבש יהיה שילוב מדהים עם כל מנת סרדינים.
  • דגים רזים ובעלי טעם עדין כמו מוסר ים, פלנדר, סול ואמנון – שלבו את הדגים האלו עם יינות לבנים, קלים ופריכים כמו למשל גרינר ולטלינר, פינו גרי, אלבריניו, סוביניון בלאן או שרדונה.
  • דגים במרקם בינוני יותר כמו פורל, בקלה או הליבוט – טעמם של אלו יהיה מענג כאשר משלבים אותם עם יינות עשירים יותר כמו שרדונה לבן שיושן בחביות עץ אלון, שנין בלאן יבש, קברנה סוביניון מיושן דק או פינו נואר.
  • דגים בשרניים כמו סלומון, דג חרב וטונה – דגים בשרניים אלו ישתלבו בצורה מושלמת עם יינות בעלי גוף בינוני כמו ויונייה, פינו נואר או שרדונה שיושן בחביות עץ אלון.
  • דגים בעלי טעם חזק כמו אנשובי, הרינג ומקרל – לדגים אלו יש טעמים עזים ולכן הם זקוקים ליינות שמנטרלים ומשלימים את הטעם העשיר. שלבו בארוחה יין מבעבע, רוזה יבש, פינו נואר, נביולו או ריזלינג יבש.

שילובים מעניינים בין גבינות ויין

שאלתם את עצמכם איך לבחור את השילוב המושלם? הנה כמה טיפים מהמומחים.

נתחיל עם התאמה בין טעמים, מה שאומר יין נועז ישתלב טוב עם גבינה נועזת ויין עדין עם גבינה עדינה. לדוגמה, גבינת ברי תשתלב מעולה עם שרדונה או יין מבעבע, בעוד שגבינות מעושנות מסוג צ’דר או גאודה ישתלבו טוב יותר עם קברנה סוביניון.

היזהרו מגבינות כחולות! הטעם שלהן נוטה להיות חזק לכן עליכם לשלב אותן עם יינות קינוח נוצצים. לעומתן, גבינות מתונות ואגוזיות יהיו ידידותיות עם רוב הסוגים של היינות. אם אינכם בטוחים, פשוט התנסו או עבדו לפי המדריך:

  • גבינת גרוייר – שרדונה, פינו נואר
  • פטה וריקוטה – פינו גריג’יו, סוביניון בלאן
  • גבינות רכות – יין מבעבע
  • גבינת צ’דר – פינו נואר
  • גבינות חריפות – זינפנדל

שילובי יין, חטיפים ונשנושים

גם אם אינכם מגישים ארוחה מרובת מנות, עדיין תוכלו ליהנות משילובים מדהימים של טעמים:

  • בוטנים, בייגלה וצ’יפס רגיל – יין לבן, פריך ובהיר כמו שרדונה, סוביניון בלאן או פינו גריג’יו יתאימו היטב לטעמים מלוחים.
  • ענבים אדומים – צרו טוויסט טעים ומעורר עם יין ויונייה.
  • פופקורן – קערה מלאה בפופקורן תשתלב נהדר עם שרדונה שיושן קלות בחבית עץ אלון או יין מבעבע.
  • צ’יפס – כמעט הכל הולך עם צ’יפס! הטעם העדין של תפוחי אדמה יעבוד טוב עם מרלו או פינו נואר, ועם המליחות ניתן לשלב יינות לבנים בעלי טעם פריך כמו פינו גריג’יו.
  • גבינות – קל למצוא יין מועדף אם תזכרו שגבינות קשות וטעימות צריכות יין כהה וכבד יותר, כמו קברנה סוביניון, וגבינות בהירות וקלות יותר צריכות יין לבן ובהיר כמו פינו גריג’יו או ריזלינג.
  • חומוס – נשנוש בריא הראוי ליין אדום בהיר, כמו פינו נואר או סנג’ובזה.
  • עוגיות – עוגיות שוקולד צ’יפס ישתלבו נהדר עם סירה או קברנה סוביניון, עוגיות שיבולת שועל וצימוקים יהיו טעימות עם פינו נואר או ויונייה.
  • קינוחי שוקולד מריר – קנו את קינוחי השוקולד המריר היוקרתיים ביותר שתוכלו למצוא, ושדכו אותם לקברנה סוביניון, מרלו, סירה או מלבק. מובטח לכם טעם גן עדן.

אז שלבו בין היינות לבין המאכלים האהובים עליכם בקלות ותיהנו מכל היתרונות הבריאותיים של היין, בנוסף ליצירת טעמים חדשים ומעוררים לכל החושים.

נכתב בשיתוף: WineBar מקררי יין

מאמרים קשורים

Close
Close