המדריך המלא לבחירת נתחי הבשר האיכותיים היותר

רבים מאיתנו אומנם הפכו לצמחונים בשנים האחרונות אך בסופו של דבר החלק הארי של האוכלוסייה בארץ ובעולם עדיין אוכל בשר. לכן ברור מדוע גם אתם, כמו רבים אחרים, קונים מידי פעם בשר, מכינים אותו ואוכלים בהנאה. האומנם? באמת תמיד כשאתם קונים אצל הקצב שלכם בשר אתם יוצאים מרוצים? או שלפעמים אתם חוזרים הביתה עם תחושה שלא עשיתם עסקה טובה? כדאי לדעת: זה שאולי עד היום לא לגמרי הבנתם בנושא הבשר זה לא אומר שלא תוכלו לעשות משהו בנידון. מעבר לכך שתוכלו להזמין בשר משולחים, תוכלו גם להגיע למקום, לראות מה נותן לכם הקצב ולהסכים או לא למה שהוא מנסה “להעמיס” עליכם. הדבר הבסיסי ביותר שאתם חייבים לדעת זה שבשר טוב מתחיל בפרה טובה או בכל חיה אחרת שכל חייה חיה בצורה טובה, חופשית ועם מזון כמה שיותר איכותי.

למה חשוב לשים לב?

כאשר מדברים על בשר משלוחים או על הליכה לקצב כדי לבחור את הנתח המושלם, יש כמה דברים שכדאי להיות מודעים אליהם:

  1. במידה וקניתם בשר קפוא ובמהלך ההפשרה הוא הפריש כמות גדולה של נוזלים – זה אומר שהיצרן הוסיף לבשר שהוא הקפיא מי ברז. זה משפיע כמובן על הטעם וגם על המחיר ולכן עדיף להימנע מרכישה של בשר קפוא ותמיד עדיף לבחור באופציה הטרייה.
  2. צבע הבשר – במידה וקניתם בשר שצבעו מבריק ומאוד בהיר זה אומר שהוא שייך לחיה צעירה. לעומת זאת, אם הנתח מגיע בצבע בורדו, הרי שבעת השחיטה החיה הייתה מבוגרת יותר וזה עדיף ברוב המקרים.
  3. המגע – אם אתם נוגעים בנתח הבשר והוא מרגיש קפיצי, זה אומר שהוא כנראה לא עבר יישון.

בנוסף לכך, כמובן שכדאי לדבר עם הקצב ולנסות לדלות ממנו כמה שיותר מידע אודות הבשר שאתם עומדים לקנות. אין סיבה להתפשר על פחות מהטוב ביותר כי אם אתם כבר אוכלים בשר, עדיף יהיה להבטיח שהוא מאיכות טובה ולא כולל אנטיביוטיות וחומרים נוראיים אחרים.

האם כדאי לקנות בשר מיושן ואיך בוחרים קצביה?

לא אחת קורה שאנשים תוהים האם כדאי יהיה לקנות בשר מיושן שכן לרוב הוא עולה יותר. חשוב להבין: תהליך היישון מיועד לרכך את נתח הבשר ובדרך כלל בתהליך הזה הבשר סופג לא מעט ריחות וטעמים מיוחדים. לכן נהוג לומר שטעם של בשר מיושן הוא טעם נרכש ואין ספק שאוהבי הבשר לא יוותרו על נתחים כאלה מידי פעם. מבחינת השאלה איך לבחור קצביה, כדאי לבדוק כמה שיותר פרטים כמו: וותק, ניסיון, רזומה, מגוון נתחים וגם אדיבות וסבלנות ללקוח. אתם לא חייבים להיות מקצועיים בכל מה שקשור לבשר שכן בדיוק בשביל זה אתם פונים אל איש מקצוע שתוכלו לסמוך עליו.

Admin

Recent Posts

5 ארוחות צהריים מושלמות לילדים שחוזרים לבית הספר

1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…

2 חודשים ago

כיצד לבחור קייטרינג מושלם לראש השנה: כל מה שצריך לדעת לפני החג

איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…

3 חודשים ago

בירות קראפט – טרנד עולמי שתופס תאוצה גם בישראל

מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…

5 חודשים ago

קציצות עוף מושלמות: טיפים ושיטות להכנה

בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…

5 חודשים ago

שייט רומנטי על יאכטה שנסחפת בסיפור אהבה

בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…

7 חודשים ago

ללמוד להתחיל לבשל: טיפים למתחילים

הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…

8 חודשים ago