ציוד למטבחים או למסעדות מיוצר בדרך כלל מנירוסטה. הסיבה לכך קשורה ליתרונות כמו עמידות, מחיר ונוחות. במאמר הבא נציג את מאפייני הנירוסטה ונסביר כיצד הם קשורים לבישול נוח ובריא
נירוסטה היא פלדת אל חלד המשמשת גם לטובת ייצור ציוד למטבחים פרטיים או תעשייתיים. אפשר למצוא כלי נירוסטה בבתים, במסעדות ובבתי מלון. הסיבה העיקרית לשימוש בנירוסטה היא שורה ארוכה של יתרונות ייחודיים:
א. ברק ואסתטיקה – הנירוסטה תמיד נראית מבריקה ואסתטית. היא משנה לחלוטין את המראה של המטבח ומעניקה לו אופי ייחודי. הברק והאסתטיקה עולים בקנה אחד עם אופי השימוש בציוד נירוסטה לטובת הגשת מזון, מאכלים ומאפים.
ב. ניקיון ותחזוקה – קל לנקות את הציוד העשוי נירוסטה גם לאחר שימוש ממושך ואינטנסיבי בציוד למטבח. הניקיון מתבצע עם מטלית לחה בלבד וללא מאמץ. ציוד למסעדות שעשוי מנירוסטה חוסך זמן וכסף וניתן לנצל את יתרונותיו גם בבתי חולים.
ג. בריאות והיגיינה – חיידקים וטפילים מתקשים להידבק על גבי נירוסטה. המשמעות היא בריאות ברמה גבוהה והיגיינה ללא תחרות. זהו יתרון משמעותי במטבח הפרטי ובמטבח תעשייתי. בחלל הבישול והאפייה ניתן להשתמש בסוגים שונים של ציוד מנירוסטה, בעיקר על מנת למנוע העברת מחלות או וירוסים.
ד. חימום ועמידות – נירוסטה מתחממת במהירות וניתן להיעזר בה כדי לבשל סוגים רבים של מאפים ומאכלים. יחד עם זאת ועל אף מהירות החימום המרשימה, הנירוסטה שומרת על עמידות. היא אינה משנה את צורתה או נפגעת כתוצאה מטמפרטורות קיצוניות. הנירוסטה מומלצת עבור טבחים, שפים ועוד.
יש הרבה כלי נירוסטה שיכולים להתאים בתור ציוד למטבח הפרטי או התעשייתי. במסעדות לדוגמא מעדיפים להגיש את המזון עם כלי נירוסטה, על מנת להקל על הניקיון וגם לשמור על היגיינה ברמה הנדרשת. לעומת זאת, בבתים הפרטיים משלבים בין היתרונות האסתטיים של הנירוסטה לבין התחזוקה הפשוטה והזמינה. מומלץ להגיע לאולמות התצוגה כדי לראות סוגים שונים של כלי נירוסטה ולהתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי מחירים.
מלבד האמור לעיל, אפשר לראות כמעט בכל בית או מסעדה כלי נירוסטה בסיסיים כמו סכין ומזלג, לצד מיכלי נירוסטה המשמשים לאחסון שמן זית, יין ועוד. הנירוסטה שומרת על נוזלים ועל מאכלים הדורשים אחסון ממושך. אפשר להכניס את כלי הנירוסטה לתנור, למקרר או ישירות לארון ייעודי. נירוסטה עמידה מפני שריטות ופגיעות, היא מתאימה בעיקר לסירים ומחבתות והיא משולבת בציוד היקפי כמו תנורים, ארונות ומדפים.
לסיכום, נירוסטה היא חלק בלתי נפרד מהרשימה של ציוד למטבחים פרטיים ומקצועיים. לנירוסטה יש יתרונות שאין בחומרי גלם אחרים והיא גם משתלמת מבחינה כלכלית. את הנירוסטה אפשר לשלב בכלי מטבח שונים המשמשים לבישול, אפייה, טיגון והגשה.
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…
בעולם שבו הזמן כאילו עמד מלכת והאוקיינוס פגש את השמים באופק, שני לבבות יצאו למסע…
הבישול הוא מיומנות חשובה ומהנה שיכולה להועיל לכל אחד. בין אם אתם רוצים לחסוך כסף…