דייסת שיבולת שועל או לחם שיבולת שועל?
חשוב לכם לאכול בריא? מתלבטים אם לאכול בבוקר לחם שיבולת שועל או דייסת שיבולת שועל? למעשה, מבחינת ערכי התזונה שתי האופציות מעולות, כך שהבחירה בין דייסה ללחם הינה שאלה של העדפות אישיות והרגלי חיים.
למה בכלל שיבולת שועל?
שיבולת שועל, המכונה גם קוואקר, הינה סוג של דגן הנחשב לעשיר בערכי תזונה חיוניים, הגדל בעיקר ביבשת אירופה ובאמריקה הצפונית. שיבולת שועל מקור מעולה עבור חלבונים, פחמימות מורכבות, ויטמינים מקבוצת בי, חומצה פולית, מנגן ומינרלים נוספים כמו מנגן, מגנזיום, אשלגן, נתרן, סידן ועוד.
ערכי התזונה של שיבולת שועל הופכים אותה למזון בריא ומאוזן המסייע לתהליכים שונים בגוף. בין היתר שיבולת שועל מסייעת בהפחתת רמות של כולסטרול ומקטינה סיכוי למחלות לב וסוכרת. כמו כן המנגן תורם לתפקוד תקין של המוח ויש במאה גרם של שיבולת שועל ארבעים אחוז מצריכת הברזל המומלצת לנשים, ומעל חמישים וחמישה אחוז מצריכת הברזל המומלצת לגברים
וזה עוד לא הכל. שיבולת שועל גם עוזרת לגוף לפתח חיידקים טובים שתורמים לפעילות העיכול. כמו כן שיבולת שועל מעניקה לנו אנרגיה זמינה ומגבירה תחושת שובע לפרק זמן ממושך. משיבולת שועל גם ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים ובעיקר מכינים ממנה לחם או דייסה, כאשר הבחירה בין השניים הינה כאמור עניין של העדפה אישית.
לבחור בדייסת שיבולת שועל
דייסת שיבולת שועל תעניק לכם ארוחת בוקר יחסית פשוטה להכנה, מזינה, משביעה ומאוזנת. את הקוואקר מכינים מפתיתים של שיבולת שועל עבים או דקים שנוצרו על ידי כתישת הדגנים וקלייתם. את הדייסה ניתן להכין באופנים שונים עם מים וחלב בבישול ארוך או קצר ואף ללא בישול מעורבבת עם יוגורט. כמו כן, מפתיתי הקוואקר ניתן להכין גרנולה או מוזלי. יחד עם זאת רבים אינם אוהבים לאכול דייסה ולאחרים אין זמן בבוקר להכינה. כמו כן הדייסה לא מספקת מענה לתזונה מחוץ לבית. כאן בדיוק נכנס לתמונה לחם שיבולת שועל.
בחירה בלחם שיבולת שועל
לחם שיבולת שועל כפי שמכינים במאפיית אנג’ל מועדף על ידי רבים, בהיותו מזון בריא וטעים שקל להכינו ולשלבו עם מילויים שונים. שלא כמו דייסה את פרוסות הלחם ניתן להכין מראש כארוחות קלות ומזינות מחוץ לבית. למשל פרוסות לחם של שיבולת שועל מתאימות כתזונה נאותה לאחר אימון בזכות כמות מכובדת של חלבונים חיוניים. כמו כן פרוסות אלו יכולות לספק מענה משביע וטעים לארוחת עשר בבית הספר או בגן וכן כארוחה קלה בעבודה.