כל מי שמתמצא ביינות, ואפילו מעט, יודע שבתוך החלוקה שבין יינות לבנים ליינות אדומים, אנחנו יכולים למצוא סוגים שונים של יינות. אלה מתחלקים על פי סוגי הענבים בדרך כלל, הם גם קובעים מן הסתם, את הטעם ואת סוג היין, מבחינת רמת היובש שלו.
כך למשל יין גוורצטרמינר, אשר שייך למשפחה של יינות לבנים, אשר מוגדר כיין חצי יבש, אשר מיוצר מענבים מזן זה, קרי גוורצטרמינר. יין זה נחשב מאוד פופולארי כיום, בין אם זה לצריכה בארוחות חגיגיות ובין אם זה לשתייה סטנדרטית של כוס יין בערב.
זן זה של ענבים, גוורצטרמינר, מקורו אומנם באיטליה, אך השם הוא גרמני. כיום אפשר למצוא יקבים בכל העולם אשר מגדלים זן דומה, גם בישראל אנחנו יכולים למצוא זן זה במספר מקומות, ביניהם באזור הדרום וכן באזור רמת הגולן. כיום, אנחנו יכולים למצוא דוגמאות לגידולים של זן זה בארצות הברית, אוסטרליה, דרום אמריקה וכן באירופה, בין אם זה באיטליה ובין אם זה בחבל אלזס בצרפת
מדובר בזן ייחודי שהוא שילוב של זנים שונים, וצריך לומר שגם השם עצמו, דומה לשמות של זני ענבים אחרים, מה שיצר במהלך השנים לא מעט בלבול. מדובר בזן חזק, אך רגיש מאוד ליובש. מצד אחד, הגפן עצמו נחשב חלש יחסי, אך מצד שני, הוא מאוד מתוק, שכן יש בו כמות גדולה מאוד של סוכרים. לכן גם היין שמייצרים בעזרתו, הוא יין מתוק יותר וכאמור, הוא עונה להגדרה של יין חצי יבש, כמו יינות לבנים אחרים.
כאמור, מדובר ביין מאוד פופולארי לארוחות, בין אם זה בגלל הטעם המיוחד שלו, טעם עם ארומה שונה מיינות אחרים, בין אם זה בגלל שהוא קליל יותר, יין יותר מתוק, וכן בגלל שהוא חצי יבש, אז קל יותר לשתות אותו בארוחות שונות.
אנחנו נשמח להגיש אותו לאורחים שלנו במגוון רחב של ארוחות. ניתן להגיש אותו בארוחות בוקר חגיגיות, ארוחות בראנץ’ (כפי שנהוג בלא מעט מסעדות), כמו כן בארוחות צהריים וערב. בדרך כלל, נהוג להגיש אותו בארוחות פסטות, דגים, או ארוחות סלטים. פחות בארוחות בשר, אז נהוג להגיש יין אדום.
מעבר לכך, הרי שמדובר ביין שיכול להתאים בין הארוחות או כאשר מסיימים את היום ורוצים להתרווח על הספה מול הטלוויזיה עם יין או לשבת במרפסת וליהנות מהבריזה הקרירה מסביב. מאחר וזה יין חצי יבש, אז הוא ישפיע פחות לאחר מכן.
חשוב להדגיש, אנחנו יכולים למצוא סוגים שונים של יין גוורצטרמינר מחברות שונות ובצירים מגוונים. על כן, כשאנחנו ניגשים לחנות לקנות בקבוק כזה או אחר, או כשאנחנו מזמינים כוס או בקבוק במסעדה, רצוי לברר מי החברה שהפיקה את היין ומאיזה בציר. במסעדות שמבינות ביין, ידאגו לספק לנו את כל המידע וכמובן להמליץ מה נכון עבורנו, בהתאם למנות שהזמנו.
כיום, אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של חנויות ורשתות שיווק שמציעות למכירה יינות מסוג זה. בין אם מדובר ביינות שמופקים בארץ, על ידי יקבים מקומיים, ובין אם זה מדובר ביינות אשר מיובאים ארצה על ידי חברות שונות. כפי שציינו, אנחנו יכולים למצוא יינות מסוג זה אשר מופקים בצרפת, גרמניה, איטליה, ארצות הברית, אוסטרליה, דרום אפריקה ומקומות נוספים.
מן הסתם, יינות מיובאים יעלו הרבה יותר מיין מקומי, וסביר להניח שאנחנו נוכל ליהנות ממבחר גדול שלהם.
כפי שלמדנו, בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות פריחה מאוד גדולה בשוק היין המקומי, בין אם זה מבחינת כמות החנויות והרשתות שמוכרות יינות מקומיים ובין אם זה מבחינת כמות היקבים שפעילים בארץ, הן גדולים והן קטנים, יקבי בוטיק, אשר מציעים לנו יינות מסוגים שונים ברמה גבוהה מאוד.
לכן, אם אנחנו מחפשים יין מסוג זה, בין אם זה לארוחה, בין אם זה לצריכה פרטית או בתור מתנה, הרי שיהיה נכון מצידנו לקנות יין מקומי, יין שמופק בישראל, לא רק בגלל המשמעות, אלא גם בגלל העובדה שמדובר בסופו של דבר ביינות איכותיים מאוד, אשר יכולים לגרום לנו הנאה רבה, לא משנה מתי ולשם מה נשתמש בהם.
קייטרינג בשרי כשר ואיכותי לאירוע מוצלח קייטרינג בשרי כשר כמובן נדרש לפעול בהתאם להנחיות הכשרות…
1. סלט קינואה עם פסטרמה וירקות טריים זהו סלט מהיר ופשוט להכנה שמלא בוויטמינים, מינרלים…
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…
איך לבחור קייטרינג לראש השנה? כאשר בוחרים קייטרינג לראש השנה , חשוב לקחת בחשבון תפריט…
מה מעניק לכל בירה את הייחודיות שלה? הייחודיות של בירות הקראפט נובעת מהרכיבים השונים ומהכישרון…
בחרו בחזה עוף טרי שמקורו בעופות איכותיים שגודלו בתנאים מטבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים, הטחון כבר…