הכנת בירה ביתית היא תחביב הצובר פופולריות בשנים האחרונות
מחפשת תחביב חדש? רוצה לנסות לעשות משהו בעצמך? למה שלא תנסו להכין בירה ביתית? הנסיון להכין את הבירה באופן אישי נעשה יותר ויותר פופולרי בישראל ובבתים רבים אפשר לראות אנשים שלומדים את התהליך ומנסים אותו בעצמם. כדאי לציין כי הבסיס לכל בירה הוא לתת, זהו חומר גלם בסיסי הכרחי להכנת הבירה.
כיצד נוצרת הלתת המיועדת להכנת הבירה
כל בירה, גם בירה הנעשת בבית, צריכה לתת. הפעולה הנעשת היא גריסת גרעיני הלתת והשרייתם ולאחר זאת שטיפתם. בדרך זאת מוציאים מהם את כל הסוכרים. לא חייבים לעבור את כל התהליך הזה, ניתן גם לקנות לתת קנוי שכבר עבר את התהליך. הרבה אנשים המנסים לייצר בירה ביתית מעדיפים לקנות לתת מוכן. לתת מוכן מגיע בשתי דרכים שונות. הדרך הראשונה היא לתת נוזלי והדרך השניה היא לתת אבקתי. הלתת היא לא רק חומר בסיס הכרחי, היא גם משפיעה על הטעם של הבירה.
סוגי לתת המשמשים להכנת בירות
שני סוגי הלתת מגיעים על רצף של צבע כהה ויקבעו את צבע הבירה, טעם הבירה, ריח ומרקם הבירה. צבע הלתת מגיע במספר רמות- בהיר, בינוני וכהה. כמו כן גרעיני הלתת מתחלקים לשניים- לתת בסיס ולתת יחוד. לתת בסיס היא הלתת העיקרית המשמשת לייצור בירה בהכנה ביתית והיא נעשת כך שהאנזימים הגורמים לפירוק הסוכרים נשמרים בה בצורה טובה. ראוי לציין כי לתת רגילה עשויה מגרעיני שעורה אך קיימת גם לתת העשויה מגרעיני חיטה.
כיצד מייחדים בירה ביתית
בירה הנוצרת בבית יכולה להיות ייחודית לא רק בדרך הייצור שלה אלא גם בטעמים מיוחדים ולא נפוצים. ניתן להשיג זאת על ידי הכנסת תבלינים מגוונים וייחודיים לבירה ויצירת בירה בטעמים שונים. מבין התבלינים המקובלים ניתן למצוא גרגירי כוסברה, קליפות תפוז, קינמון, זנגביל, אגוז מוסקט, ציפורן, פירות יער, קליפות לימון, מי ורדים, זרעי אניס, עלי ליים, קימל ועוד. חשוב להקפיד על תבלינים טחונים היטב או מגורדים ולא להכניסם בחתיכות גדולות. כמו כן חשוב מאוד להרתיח את התבלינים ולחטא אותם לפני הכנסתם לבירה. בנוסף רצוי להכניס את התבלינים עם סוף הרתיחה כדי לשמור על טעמם וריחם.