עוגות העשויות מבצק סוכר הן עוגות מרשימות, עוגות שמשאירות את כולם פעורי פה. לאחר שאפינו את העוגה, ציפינו אותו בציפוי מיוחד אפשר לפסל עליה דמיות, חיות, פרחים ורעיונות נוספים רבים ומגוונים. בצק סוכר הוא חומר שאפשר לפסל בו כמו פלסטלינה, אך כדי לעבוד אתו בהצלחה חשוב להכיר את התכונות הייחודיות שלו ואת דרכי העבודה.
רגע לפני שמתחילים לפסל – ארבעה דברים שחשוב לדעת
לבצק הסוכר יש נטייה להתייבש מהר, במיוחד כאשר הוא בא במגע עם האוויר. חשוב לאחסן את הבצק בכלי סגור וכל פעם כשעובדים עם הבצק צריך לחתוך את החתיכה שאתה נעבוד ואת שאר הבצק להחזיר לכלי הסגור. את הבצק לא כדאי לשמור במקרר כדי שלא יספוג לחות וייהפך להיות דביק. הדרך הטובה ביותר לאחסון היא במקום קריר, יבש וחשוך.
יש להיזהר ממגע של בצק סוכר עם מים, המים ממיסים את הבצק ומשאירים סימנים על הציפוי ועל הדמויות המפוסלות.
בזמן הלישה והרידוד יש לפזר על משטח העבודה אבקת סוכר או קורנפלור עד שהבצק יהיה גמיש. חשוב להקפיד על המינון הנכון כדי למנוע את הייבוש של הבצק.
את הבצק צובעים בצבעי מאכל במרקם של משחה או ג’ל, לא משתמשים בצבעי מאכל נוזליים כדי למנוע מהבצק להיות דביק וקשה לפיסול.
פיסול בבצק סוכר – שלב אחרי שלב
אם יש אירוע מרגש שאליו אנחנו תמיד רוצים להזמין את כל החברים והמשפחה, זה כמובן…
שרשרת תנך היא הרבה יותר מתכשיט אופנתי - היא סמל של ערכים, של חוכמה, של…
למה כדאי לכם להתפנק עם קייטרינג לשבת? קייטרינג בירושלים לשבת מביא איתו לשולחן לא מעט…
קייטרינג בשרי כשר ואיכותי לאירוע מוצלח קייטרינג בשרי כשר כמובן נדרש לפעול בהתאם להנחיות הכשרות…
1. סלט קינואה עם פסטרמה וירקות טריים זהו סלט מהיר ופשוט להכנה שמלא בוויטמינים, מינרלים…
1. נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב עם רוטב נגיסי עוף מוכנים של עוף טוב…