קינואה מזון על בריא
אנו חיים בתקופה של התייחסות רבה לתזונה. מעניין אותנו מה אנו אוכלים. היחס שלנו למזון הוא ברנני ומשום כך, אנשים מחפשים מזונות שתורמים להם ברמה של בריאות וחיוניות. קינואה הוא אחד המזונות החדשים שנכנסו לתפריט היומיומי בחיינו והשתרשו והתבססו כמאכל חשוב ונדרש לצריכת חלבון החיוני לבניית הגוף.עד לפני עשור לא היה ידוע רבות על הקינואה, אך בעקבות גל הצמחונות והטבעונות ובחיפוש אחר תחליפי בשר המספקים חלבון לגוף. התגלה הקינואה כאחד מספקי החלבון המעולים .
היום תמצאו קינואה ברוב הבתים והמטבחים, בתפריטי המסעדות, בארועים חשובים, קינואה הוא אחת הקטניות המבוקשות ביותר לכל צמחוני וטבעוני ואף כתוסף חלבון מעולה לאוכלי בשר.
מהי קינואה?
מקורו של הקינואה בהרי האנדים, שבדרום אמריקה, הוא נקרא אם הדגן בפי שבט האינקה שצרכו אותו כתחליף לחיטה ואף השתמש בו לטקסים לפני אלפי שנים. זרעי הקינואה מופקים מצמח הנקרא בעברית “כף האווז” והגיעו אל המטבח הישראלי לפני זמן לא רב. קינואה הנו מקור מעולה לחלבון הנדרש לגוף מאחר אי אפשר להסתפק רק בחלבון שמכיל המזון, בלי להבין לאילו חומצות אמינו אנו זקוקים. חשוב מאוד לצרוך קינואה על בסיס יומיומי שכן הקינואה הוא אחד המזונות הנדירים המכילים את כל חומצות האמינו הנדרשות לגוף . ביניהן מתיניון ציסטאין וליזין.
קינואה גם ספורטאים אוהבים
הספורט הפך להיות חלק משגרת יומנו. אנשים מבלים המון זמן במכוני ספורט וכושר, ומחפשים גם תפריטים ותזונה נכונה שיעבדו נכון עם הספורט. קינואה הוא אחד המזונות המועדפים עליהם. קינואה אהוב במיוחד על הספורטאים מאחר והוא מזון העל העשיר ביותר במגנזיום, סידן, ברזל וחלבון. אשר דרושים לגוף לבניית השרירים. מומלץ לאכול מנות קטנות של קינואה לפני האימון במהלך האימון ולאחר האימון הספורטיבי, על מנת לבנות ולפתח שרירים. הקינואה הינה קטנייה המתפקדת כתחליף מעולה לחיטה ולדגן . כוס אחת של קינואה תכיל כ- 200 קלוריות ומעט מאוד אחוזי שומן , כמו כן היא מכילה חומצה פולית וויטמינים ואינה מכילה גלוטן , לכן מהווה הקינואה תחליף בריא וטבעי למי שאינו צורך גלוטן.